HockeyAllsvenskan kvartsfinaler: Timrå och Björklöven klara för semifinal

Under fredagen spelades två matcher i kvartsfinalsspelet i de matchseriererna stod det likaläge innan matcherna spelades. Efter tuffa och jämna matcher är efter förlängningsspel i båda kvartsfinalerna Timrå och Björklöven klara för semifinal. Vilka de andra lagen blir avgörs på måndag eller onsdag

AIK-Timrå 0-1 (0-1,0-0,0-0)

Timrå: Viktor Lodin

AIK pressade Timrå hårt och det är med nöd och näppe som Timrå vinner denna drabbning. Det har varit målsnålt de två senaste matcherna vilket tyder på bra försvarsspel från båda lagen och båda målvakterna. Timrå leder matchserien med 2-1 men det återstår en match på Hovet som spelas under söndagen.

Mora-Björklöven 3-5 (1-0,1-4,1-1)

Mora: Isak Garfve, Lukas Wernblom, Måns Carlsson

Björklöven: Olle Liss, Gustav Possler, Justin Crandall, Alex Hutchings, J.T Brown

Efter två matcher i Umeå som båda gått till förlängning, där lagen vunnit varsin match, var det dags för matcher i Mora. Lagen följs åt till 2-2, men i andra perioden gör Björklöven ett ryck och går ifrån till 4-2 man vinner sedan matchen med 5-3

Lördagens matcher

Västerås-BIK Karlskoga 5-3 (1-1,2-1,2-1)

Västerås: Alexander Lunsjö 2,Filip Karlsson, Sam Marklund, Simon Edvinsson

BIK Karlskoga: Linus Karlsson, Karl Jonsson, Tor Immo

BIK hade ”bara” att stänga denna matchserie genom att vinna i Västerås. Nu är hockey som tur är att inte bara ”stänga” utan saker och ting kan vända. Västerås vinner denna match och håller liv i matchserien. BIK har en matchboll kvar till nästa match på måndag.

Västervik-Södertälje 4-1 (1-1, 1-0,2-0)

Västervik: Oscar Pettersson 2, Zach Buddish 2

Södertälje: Oscar von Sivers

Vi har tagit oss till Västervik för att se denna match som kan vara lite vinna eller försvinna för SSK. Västervik vinner på att dom är tyngre och vinner fler dueller samt att dom har en målvakt som storspelar match efter match. Västervik leder nu matchserien och har matchboll på måndag.

Bilder från matchen Västervik-SSK

Söndagens matcher

Matchboll för både Björklöven och Timrå men matcherna ska spelas också

Mora-Björklöven (0-1,1-1,1-0,0-1)

Mora: Oskar Stål-Lyrenäs, Ludvig Larsson

Björklöven: Justin Crandall, Olle Liss, Alexander Viklund

En lika tät match som de föregående drabbningarna. Björklöven har ledningen och halva foten i semifinalen när Mora i powerplay kvitterar och tar även denna match till förlängning. En förlängning som varar i 15 sekunder när Björklöven avgör och tar Björklöven till semifinal

AIK-Timrå (0-0,3-1,0-2,0-1)

AIK: Max Lindholm, Oscar Nord, Samuel Solem

Timrå: Patrick Wiercioch 3, Jonthan Dahlén  

AIK lyckas skaka Timrå och leder med 3-1 långt in i tredje perioden. Timrå växlar upp och tar denna match till förlängning. Även denna förlängning får ett snabbt skut när Patrick Wiercioch gör sitt tredje mål för dagen och tar Timrå till semifinal

För utförlig matchstatistik klicka här

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.