HockeyAllsvenskan: Slut på grundserien och fortsättning följer..

Grundseriens 52 omgångar är avslutade och vi försöker oss på en liten sammanfattning. Timrås serieseger var aldrig hotad men kampen om platserna där bakom var ovissa ändå in i kaklet eller ja i alla fall i en period i sista omgången.

Björklöven hade hugg på andraplatsen och Södertälje chans på tredjeplatsen. Nu var det som sagt spännande i en period men både Karlskoga och Björklöven slog vakt om sina placeringar och höll undan för jagande lag. Kvartsfinalerna börjar spelas under nästa vecka så de klara kvartsfinallagen får vila sig i form och slipa på detaljer inför slutspelet

Det är dock mycket hockey även under denna vecka då ytterligare två kvartsfinallag ska utses samt det ska fastställas vilket lag som får spela kvar i HockeyAllsvenskan nästkommande säsong.

För spelschema se här

Playoutspelet börjar tisdag 16/3 med Väsby som hemmalag mot Kristianstad. Väsby får återigen spela sina hemmamatcher i Renew Arena då säkerhetsfrågorna kring Vilundaparken är lösta.

Väsby-Kristianstad 2-3 (0-1,0-1, 2-1)

Målen

0-1 Alexander Molldén

0-2 Kevin Wennström

1-2 Tobias Lindberg

1-3 David Levin

2-3 Sebastian Bengtsson

För utförlig statistik

Kristianstad var det spelförande laget i två perioder men i den tredje vaknade Väsby med ett tidigt mål. Väsby skapade sedan ett tryck mot Kristianstad och Calle Klang i målet. Väsby drar sedan på sig en utvisning och Kristianstad utökar till 3-1 i powerplay, alla Kristianstads mål kom för övrigt i den spelformen. En snabb replik från Väsby och reducering. Man kom dock inte närmare trots att man tog ut målvakten. Första ronden till Kristianstad och returmöte redan under onsdagen.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.