HockeyAllsvenskan: SSK bärgar alla 6 poäng i back to back mötena mot AIK

Dagens back to back möte mellan AIK och SSK fullbordar omgång 49. Med 3 omgångar kvar så kommer det att krigas om poängen ända in i kaklet.

I stort sett alla matcher som är kvar har betydelse för de inblandade lagen. I botten är det strid på kniven vilket av lagen Väsby eller Kristianstad vilket av lagen som kommer att få hemmaplansfördel i det stundande play outspelet eller om man nu vill kalla det play in.

Striden om tredje ner till sjätte plats är heller inte glasklar det kan bli omsvängningar och placeringsbyten de sista omgångarna. Det enda lag som kan hota nerifrån om en kvartsfinalplats är Tingsryd men då ska dom gå helt rena samtidigt som Västervik och Mora förlorar alla sina återstående matcher. BIK Karlskogas andra plats är väl i princip klar, om de inte gör en fullständig meltdown på slutet.

Striden om den sista slutspelsplatsen är också levande då det bara skiljer 1 poäng mellan Vita Hästen på elfte plats och Almtuna på tionde plats. Upp till Västerås och AIK är det fem respektive fyra poäng. Det kan alltså ske placeringsförändringar från plats 7 till 11 också.

Det enda vi kan vara helt säkra på är att Timrås första plats är ohotad samt att MoDo varken kan hota uppåt eller behöver känna sig hotade nerifrån

Sä här i slutet av grundserien har vi fått chansen att bevittna åtminstone 1 bortamatch live. Matchen mot Väsby som spelades i Scaniarinken var i och för sig också en bortamatch men det kändes inte riktigt så.

AIK-SSK 1-4 (1-1,0-2,0-1)

Målen

0-1 Rasmus Kahilainen

1-1 Anton Holm

1-2 Hugo Gustafsson

1-3 Christopher Bengtsson

1-4 Måns Lindbäck

Första perioden är bara 2.34 gammal när Rasmus Kahilainen blir frispelad av Jacob Dahlström och sätter pucken bakom Claes Endre i AIK:s mål. SSK tar sedan inte vara på ett powerplay och strax efter att AIK blivit fulltaliga får Anton Holm iväg ett skott från vänster tekningscirkel som smiter in bakom Jussi Rynnäs i SSK:s mål och det är kvitterat. Ytterligare ett missat powerplay för SSK som strax efteråt blir till blir två utvisningar för SSK med 5 sekunder emellan. AIK får alltså chansen i 5 mot 3 i nästan 2 minuter något som man inte lyckas utnyttja. Det är lika på 1 efter periodens slut.

Den andra perioden hinner knappt börja innan SSK åter tar ledningen och det är ett anfall signerat Lindbäck-Blomstrand-Gustavsson där Hugo är den som är sist på pucken, tiden är 43 sekunder. Lite grinigt från båda håll utmynnar i en dubbelutvisning och sedan en utvisning för AIK spel 4 mot 3 för SSK. Det utnyttjar SSK och gör 3-1 från en inövad variant från höger tekningscirkel signerat Christopher Bengtsson . Utvisningar fortsätter, denna gång är det AIK som får spela powerplay något man inte lyckas utnyttja.

Tredje perioden start i powerplay för AIK, något man inte riktigt fått ihop de tillfällen man fått. Känns ändå som om AIK försöker gå för det och trycker tillbaka SSK rätt rejält. Tredje perioden visar också upp lite av slutspelshockey med lite smågruff i varje avblåsning samt diskussioner där spelarna inte är helt överens, milt sagt. SSK kom i ströanfall men är då effektivare och det är just i ett sånt anfall när SSK jobbat sig ner anfallszon och har ett av sina längre anfall som 4-1 målet kommer och det är Måns Lindbäck som är sist på pucken. Återigen powerplay för AIK men det är ingen bra gren för dom denna afton. Det blir inget mer mål denna afton utan matchen slutar med SSK vinst

För utförlig matchstatistik samt tabell klicka här

Bilder från Matchen

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.