HockeyAllsvenskan: Seriesegrande Timrå vände och vann i Scaniarinken

0

HockeyAllavenskan är inne i slutrundorna av grundserien och kampen om platserna dras till sin spets, ja utom förstaplatsen dock eftersom Timrå redan är seriesegrare.

De flesta lag är nu inne i omgång 46, endast Mora och Modo som ”bara” spelat 45 matcher. Grundserien avslutas söndagen den 14/3.

Det har spelats matcher fredag till söndag sammanlagt 10 matcher.

För utförlig matchstatistik från helgen klicka här

Helgens matcher avslutas på söndagen med 3 matcher

Vita Hästen-BIK Karlskoga 3-4 OT (0-2,1-1,2-0,0-1)

Målgörare

Vita Hästen: Christopher Fish, Kim Johansson, Jaakko Jokkinen

BIK: Lukas Pilö, Gustaf Thorell, Tor Immo, Henrik Björklund i OT

Mora-Västerås 3-4 OT (1-3,2-0, 0-0,0-1)

Målgörare

Mora: Filip Lennström. Ludvig Larsson, Oskar Stål-Lyrenäs

Västerås: Fredrik Johansson, Jimmie Jansson, Joakim Hillding och den avgörande pucken sattes också av Joakim Hillding

Den tredje matchen för dagen spelas i Scaniarinken där SSK tar emot redan seriesegraran Timrå.

Södertälje-Timrå 4-5 i OT (3-0,1-1,0-3,0-1)

Målen

1-0 Sam Bitten

2-0 Lucas Nordsäter

3-0 Christopher Bengtsson

4-0 Lucas Carlsson

4-1 Jens Lööke

4-2 Jonathan Dahlen

4-3 Viktor Lodin

4-4 Albin Carlsson

4-5 Viktor Lodin

Smakstart för SSK när Sam Bitten gör 1-0 efter blott 1.43 det är hans första mål i SSK tröjan. En annna som också gjorde sitt första mål i SSK-tröjan var Lucas Nordsäter som dundrade in 2-0 efter 12:33. Timrå kom i några anfall och hade även powerplay vid 2 tillfällen men en storspelande Jussi Rynnäs och ett kompakt försvar släppte inte igenom någon puck. Istället är det SSK som gör 3-0, det är Christopher Bengtsson som från nära håll slår till. Målet videogranskas pga osäkerhet om hela pucken var inne, men det var den och målet godkändes.

Efter dryga 5 minuter i den andra perioden är det dags igen, den här gången är det Lucas Carlsson som får fram en klubba efter at Christopher Bengtsson lägger en crosspassning till Nick Olesen som lägger in pucken på mål där Lucas Carlsson sätter dit klubbladet. Timrå reducerar i powerplay, deras pp snackar man inte bort. Det är Jens Lööke som får öppen kasse att slå in pucken i.

Tidig powerplay för Timrå och det går som det brukar denna gång är det Jonathan Dahlen som är sist på pucken. Timrå reducera till 4-3 och det med puck som tar en konstig bana, en lobb som dimper ner bakom Jussi Rynnäs. Så var det utjämnat med 10 minuter kvar av tredje perioden, Albin Carlsson med ett hårt skott från tekningscirkeln. Lika på 4 efter 60 spelade minuter och matchen går till förlängning.

Bonuspoängen går till Timrå som efter 3.22 gör segermålet. Sammanfattningsvis kan man ju säga att det finns en anledning till att Timrå står som seriesegrare

några få bilder från matchen

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.