HockeyAllsvenskan: Fredrik Bergvik, SSK, agerar mur när Södertälje nollar Väsby

0

Södertälje spelare sin tredje match på 5 dagar då man tar emot Väsby på hemmais. Efter en mindre lyckad bortaturné där man bara fick med sig 2 poäng, det efter säsongens första straffvinst. Det är inte slutmatchat denna vecka för SSK då man spelar borta mot Almtuna i morgon, lördag.

Strax innan nedsläpp idag så fick vi beskedet att 1 match är inställd pga av bekräftade coronafall i Vita Hästen. Det är matchen Vita Hästen-Tingsryd som kommer att spelas vid ett annat tillfälle.

Södertälje-Väsby 3-0 (2-0,0-0,1-0)

Målen

1-0 Christopher Bengtsson

2-0 Jacob Dahlström

3-0 Oscar von Sivers

SSK tar ledningen efter bara 54 sekunder och det efter att Tobias Lindberg har haft 2 chanser att ge Väsby ledningen. SSK:s andra mål kommer efter knappa 3 minuter och det är Jacob Dahlström som snappar upp en puck som Henrik Lundberg tror han har men tappar. Målvaktsbyte i Väsby efter det. Powerplay/boxplay avlöser varandra. Först får Väsby spela powerplay x 2 sedan är det SSK:s tur i den spelformen, inget av lagen lyckas dock göra mål. Väsby vinner dock skotten med 18-4, rätt effektivt SSK ändå.

Andra perioden börjar nästan som den första, farliga anfall och skott på mål av Väsby men Fredrik Bergvik i SSK:s mål släpper inte in nån puck. SSK har två chanser att öka på sin ledning när först Ludwig Blomstrand har öppet mål på en överspelad Linus Ryttar, men skjuter utanför. Även Måns Lindbäck missar chansen att öka på ledningen men Väsbyspelare blockerar. Väsby spelar sig till flera vassa avslut men Bergvik står i vägen. Nick Olesen får friläge men Linus Ryttar i Väsbys mål räddar. Nytt powerplay för Väsby med dryga 3 minuter kvar men Bergvik står i vägen för allt. Fortfarande stort övertag i skott för Väsby.

Tredje perioden börjar med en dubbelutvisning då hände lite på slutsignal för andra perioden, SSK drar också på sig ytterligare en utvisning efter dryga minuten och Väsby får spela 4 mot 3 för en stund. Södertälje klarar även detta boxplay. Lyckad dag för stolparna i denna match för 6 minuter in i tredje perioden kom fjärde stolpträffen. Nytt powerplay för Väsby med 11 minuter kvar av tredje det matas skott på skott av Väsby men Bergvik är överallt. Väsbys spelare Raphael Lavoie drar i frustration på sig en utvisning som blir 2+2+20. Det blir alltså 4 minuters pp för SSK och med endast 2 sekunder kvar av utvisningen så gör SSK 3-0 och det är Oscar von Sivers som från backplats smäller till. Utvisningarna är inte slut med dryga 4 minuter kvar är det Väsbys tur att spela powerplay. SSK får straff med 11 sekunder kvar men Ryttar tar Olesens straff. SSK vinner matchen med 3-0 och Väsby skotten med 59?-24. Mannen för dagen Fredrik Bergvik helt omutbar idag.

Övriga matcher

Västerås-Almtuna 1-2 (1-1,0-0,0-1)

Målgörare

Västerås: Lukas Zetterberg

Almtuna: Filip Hasa 2,

MoDo-Västervik 4-3 gws (0-1,2-2,1-0,0-0,1-0)

Målgörare

Modo: Edwin Hedberg,Tommy Enström, Patrik Karlkvist, Adam Rockwood gws

Västervik: Victor Öhman 2, Michael Kapla

För utförlig statistik klicka här https://stats.swehockey.se/ScheduleAndResults/Overview/11449

Inga intervjuer men väl lite bilder från matchen Södertälje-Väsby

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.