HockeyAllsvenskan: SSK vinner med uddamålet i årets sista match

0

Efter nästan 1 månad i karantän då flera av SSK:s spelare har haft covid-19 är det äntligen dags för match. Södertälje som innan coronautbrottet hade spelat flest matcher i årets HockeyAllsvenska, har nu sett flera lag kommit i fatt matchmässigt. Det är dock bara Karlskoga som har gått om poängmässigt, i nuläget med 4 matcher mer än SSK.

SSK spelade senast helgen 5 och 6/12 då man hade ett hemmadubbelmöte mot Västervik.

I Södertälje fattas fortfarande flera spelare som inte har kommit upp i standard för att spela en hel hockeymatch. Det gör att ett gäng juniorer idag får chansen.

Dagen till ära och som ett avslut på retroveckan spelar SSK i en retrotröja anno 1985 , det år man tog SM guld senast

Södertälje-Kristianstad 4-3 (0-0,2-3,2-0)

Målen

0-1 Alexander Molldén

1-1 Ludwig Blomstrand

2-1 Måns Lindbäck

2-2 Rikard Olsén

2-3 Joel Wahlgren

3-3 Måns Lindbäck

4-3 Måns Lindbäck

Vilken öppning av SSK det känns som att det är ett gäng kalvar som blivit utsläppta på grönbete. Efter dryga 1 minut har man haft några farliga anfall samt en puck inne i mål, som forcerades in. Det blev videogranskning på målet men det godkändes inte. Efter det mattades tempot en aning dock. Både SSK och Kristianstad bjöd på några farliga målchanser och snabba vändningar men inget av lagen lyckades få in pucken dock.

Andra perioden startar med två boxplay för SSK och det blev i alla fall ett boxplay för mycket för Kristianstad tar ledningen efter dryga 5 minuter. Kristianstad har startat denna period betydligt bättre än den första. SSK får chans i powerplay en spelform där man inte har lyckats idag. SSK gör sedan 1-1 strax efter avslutat powerplay och det är Ludwig Blomstrand som knäpper dit pucken. Det hinner bara gå 27 sekunder innan Måns Lindbäck krigar till sig pucken i anfallszon, han slår sedan in sein egen retur. Med knappa 6 minuter kvar är det kvitterat. Fri läge för Kristianstads Joel Wahlgren som skjuter, Fredrik Bergvik räddar men släpper retur och då sitter pucken bakom honom.

I den tredje perioden gör SSK allt för att försöka få en kvitteringspuck det lyckas också i mitten av perioden när Måns Lindbäck får stå framför mål och gör sitt andra mål för dagen. I powerplay med dryga 4 minuter kvar gör han sitt tredje mål för dagen, Måns Lindbäck. Med 2. 33 på tavlan tar Kristianstad timeout och plockar målvakten. SSK drar då på sig en utvisning och Kristianstad får spela 6 mot 4. Man tar sedan in målvakten en stund men vid 1 minut kvar sticker målvakten Mattias Pettersson igen. SSK håller ut och vinner årets sista match med uddamålet

Det spelas ytterligare 2 under onsdagen.

Västervik- Modo 5-0 (0-0,3-0,2-0)

Målgörare

Victor Öhman 3, Oscar Pettersson 2

Väsby-Vita Hästen 2-5 (0-0,0-1,2-4)

Målgörare

Väsby: Pavel Gogolev, Raphael Lavoie

Vita Hästen: William Fällström 2,Martin Janolhs, Mark McNeill, Marcus Eriksson

Det har dessutom spelats ett antal matcher i mellandagarna, för utförlig matchstatistik klicka här

Vi får fortfarande inte göra videointervjuer så därför kommer lite bilder

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.