HockeyAllsvenskan: Dubbelmöte mellan SSK-Västervik i Scaniarinken

0

På grund av inställda och flyttade matcher har SSK denna helg dubbelmöte mot Västervik i Scaniarinken. Man delar broderligt på segrarna dock med poängövertag till Västervik

I en målsnål match under lördagen vann Västervik med 2-1

Det var en lite stökig match med en del konstiga domslut det ledde till en viss irritation hos hemmalaget och på slutsignal delades det ut en del utvisningar för abuse, varav 3 st matchstraff.

SSK-Västervik 1-2 (0-0,1-2,0-0)

1-0 Nick Olesen

1-1 Marcus Davidsson

1-2 Viktor Liljegren

Övriga matcher under lördagen

BIK Karlskoga -AIK 4-2 (1-1,2-0,1-1)

Väsby-Tingsryd 4-1 (2-1,1-0;1-0)

Mora-Timrå 0-4 (0-0,0-3,0-1)

Vi får ju inte göra videointervjuer pga av rådande omständigheter så därför kommer lite bilder

Under söndagen var det alltså chans till revansch för SSK en chans som som man delvis tog i alla fall

Södertälje-Västervik 4-3 OT (1-1,1-0,1-2,1-0)

0-1 Ludvig Jardeskog

1-1 Emil Alba

2-1 Emil Alba

3-1 Anton Heikkinen

3-2 Gerry Fitzgerald

3-3 Kellen Jonees

4-3 Lucas carlsson i OT

Västervik tar ledningen knappa 14 minuter in perioden, ett skott där Filip Gustavsson är lite skymd. Snabb replik från SSK som kvitterar endast 40 sekunder senare. SSK har en puck inne på slutsignal och det rings på den men efter mycket tittande så dömer man ”ej mål” alltså lika på 1 efter första perioden.

Det dröjer ända till mitten av andra perioden innan nästa mål i matchen faller och det är SSK som gör mål i powerplay, återigen är det Emil Alba som är sist på pucken. Det blir inga mer mål denna period och SSK går till periodvila med 2-1 i ryggen.

Bra start på perioden för SSK när comebackande Anton Heikkinen gör 3-1, en puck som glider in bakom Zackarias Skog i Västerviks mål. Mycket nordsydhockey och Västervik kan sedan reducera till 3-2. Strax efter tilldöms SSK straffslag när Måns Lindbäck är igenom, och det har ju inte varit SSK:s bästa gren så här lång. Lucas Carlsson tar straffen men Zackarias Skog räddar. Stärk av både mål och straffräddning kvitterar sedan Västervik med knappa 8 minuter kvar av tredje perioden. Det står sig perioden ut och matchen går till förlängning.

Det blir SSK som tar bonuspoängen, när Västervik drar på sig en utvisning i anfallszon och SSK får spela powerplay. Det är Lucas Carlsson som får på ett skott från blå där Emil Alba står framför mål och skymmer det har då gått dryga 2 minuter av förlängningen. Man ringer på målet för misstänkt spelare i målgården men målet godkänns.

Det spelas ytterligare 1 match i afton och det är

Almtuna-Björköven 3-4 ot (2-3,1-0,0-0,0-1)

För utförlig matchstatistik klicka här

Bilder från söndagens match

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.