Hockeyallsvenskan: Södertälje tar sin fjärde raka seger när man vinner över MoDo

0

Vi är på plats i Scaniarinken för andra möte inom en vecka mellan Södertälje och MoDo. Det är skillnad i antal spelade matcher mellan dessa två lag, SSK spelar sin 18:onde match och MoDo blott 12:e. Det är ett MoDo som har fått tillbaka Patrik Karlkvist efter en sejour i Finland. SSK kommer från en storseger nere i Kristianstad där segersiffrorna skrevs till 9-1.

En omgång som präglas av covid-19 skulle man kunna säga om denna fredagskväll då endast spelas 3 matcher. De lag som drabbats och har spelare som testats positivt är AIK, Vita Hästen, Almtuna och Mora. Under fredagskvällen fick vi också veta att även Kristianstad har spelare som testat positivt för covid-19 i sin trupp. På grund av hårdare restriktioner får vi inte heller träffa spelare för att göra videointervjuer.

Dessa matcher spelas dock i kväll

Västerås-Västervik 4-0 (0-0,2-0,2-0)

Målgörare

Västerås: Sebastian Benker 2, Calle Ehnrberg, Fredrik Johansson

Timrå-Väsby 3-1(0-1,2-0,1-0)

målgörare

Timrå: Morten Madsen Jacob Blomqvist, Per Svensson

Väsby: Jacob Spångberg

Södertälje-MoDo 6-2 (0-1,3-1,3-0)

Målen

0-1 Edwin Hedberg

1-1 Evan Bouchard

1-2 Patrik Karlkvist

2-2 Nick Olesen

3-2 Hugo Gustafsson

4-2 Måns Lindbäck

5-2 Lucas Carlsson

6-2 Nick Olesen

MoDo med en spelsugen Patrik Karlkvist kommer ut med energi. Det är dock Edwin Hedberg som är sist på pucken efter dryga 3 minuter då MoDo tar ledningen. Det är inte riktigt samma fart och energi på SSK som vi kunde se i matchen i onsdags. Jacob Dahlström har dock en puck som dansar omkring bakom Anthony Peters i MoDos mål. I slutet av perioden vaskar dock SSK fram ett antal chanser man får också powerplay med 19 sekunder kvar och har en puck i stolpen och med tekning med 3 sekunder kvar så har SSK också en puck som går längs mållinjen bakom målvakt. MoDo går till pausvila med 1-0 i ryggen.

SSK börjar i powerplay och då smäller han till igen, Evan Bouchard och 1-1 är ett faktum 34 sekunder in i perioden. Nytt powerplay för Södertälje 48 sekunder in i perioden, Matt Bailey kommer i fritt läge framför mål men skjuter över. Nick Olesen kommer i en egen uppåkning från egen zon passar till Hugo Gustafsson som skjuter i ribban. Det är i stället MoDo som tar ledningen när Patrik Karlkvist kommer fri och han gör inget misstag, klockrent bakom Filip Gustavssson i Södertäljes mål. Nytt powerplay för SSK i mitten av perioden och pucken går som på ett snöre och hamnar hos Nick Olesen som stänker dit 2-2 pucken. Med 27 sekunder kvar av perioden gör Hugo Gustafsson 3-2 när han tillsammans med Ludwig Blomstrand kommer i ett 2 mot 1 läge, Blomstrand drar på sig bevakningen och Gustafsson stänker dit pucken, hans första för säsongen.

Tredje perioden är ca 3 minuter gammal när SSK får spela boxplay, det resulterar i två farliga anfall och för Södertälje samt ett mål från Måns Lindbäcks klubba, lika distinkt skott som han visade upp i onsdags. SSK trummar på och har sedan fler chanser att öka på sin ledning. Målet kommer också med dryga 3 minuter kvar och det är Lucas Carlsson som får göra det, det var bara en tidsfråga innan det skulle bli mer mål för SSK. I powerplay med 1.31 kvar av perioden prickskjuter Nick Olesen sitt andra mål för kvällen. Händelserika slutminuter, Södertälje får spela boxplay med 1 minut kvar men lyckas stå emot och vinner med 6-2. Det här var fjärde raka segern för Södertälje.

För utförlig matchinformation klicka här

Vi fick som sagt inte göra några videouintervjuer men fick ändå ett litet snack på avstånd med Christopher Bengtsson om hans skadedrabbade säsong. Han berättade att han är på väg tillbaka och comeback väntas inom kort.

Istället för rörliga bilder blir det några bilder från matchen här.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.