Skoda Trophy: Malmö vinner årets upplaga av turneringen

Då var vi framme vid det avgörande slutspelet i årets Skoda Trophy och det är matcher för varje placering. Först ut idag är matchen om femte och sjätte plats. Därefter följer matchen om tredje och fjärde plats för att sedan avslutas med finalen.

Förmiddagspasset börjar kl. 11:00 och denna match spelas mellan de två lagen från HockeyAllsvenskan, Södertälje och Vita Hästen. Båda lagen kommer till denna match med 0 poäng men Vita Hästen med fler gjorda mål.

Södertälje-Vita Hästen 1-4 (0-0,0-3,1-1)

0-1 Jens Holmström

0-2 Kevin Elgeståhl

0-3 Arvid Degerstedt

1-3 Rasmus Kahilainen

1-4 Karl påhlsson

En första period som visar upp en typisk HockeyAllsvensk försäsongsmatch, där båda lagen känner på varandra, Vita Hästen har ett lite övertag i kraft av 3 powerplay, men SSK försvarar sig bra och går till och med till anfall.

Det går fort i hockey, Vita Hästen tar ledningen i powerplay i mitten av perioden, och inom loppet av dryga minuten har Vita Hästen utökat sin ledning till 3-0. Om det beror på trötta ben eller trötta huvuden men på periodsignal uppstår ett sk ”gurgel” som utmynnar i att 1 spelare ur varje lag får börja tredje perioden på botbänken.

Vita Hästen drar på sig en utvisning och det utnyttjar SSK som reducerar till 1-3. Första SSKmålskytten denna turnering blir Rasmus Kahilainen. Knappa 3 minuter in i tredje perioden gör SSK ett målvaktsbyte då Fredrik Bergvik tvingas utgå pga skada. När sedan Vita Hästen får spela powerplay så utökar man sin ledning.

Vi fick en pratstund med två stycken hemvändare i SSK

Matchen om tredje pris spelas i BST rinken och går bitvis parrallelt med de båda matchen i Scaniarinken, det är Brynäs som möter Leksand. En målmässigt jämn match som också går till förlängning. I förlängningen är Brynäs som drar längsta strået och därmed plockar hem bronspengen

Brynäs-Leksand 3-2OT (1-1,1-0,0-1,1-0)

1-0 Patrik Berglund

1-1 Emil Heineman

2-1 Emil Molin

2-2 Peter Cehlarik

3-2 Simon Bertilsson i overtime

Dags för finalen som spelas mellan gruppettorna i respektive grupp det är Malmö och Djurgården som spelat till sig de positionerna

Djurgården-Malmö 3-4 på straffar (1-0,1-3,1-0,0-0,0-1)

1-0 Niclas Bergfors

1-1 Carl Persson

1-2 Malte Setkov

1-3 Lars Bryggman

2-3 Alexander Holtz

3-3 Niclas Bergfors

Det är Niclas Bergfors som öppnar målskyttet när han efter endast 1.02 gör 1-0 för sitt Djurgården.Ett resultat som står sig perioden ut trots att Djurgården har powerplay vid tre tillfällen.

I början av den andra perioden kvitterar Malmö i ett powerplay när man kommer i ett flygande anfall. Man gör också 2-1 i mitten av perioden genom ett rungande slagskott av Malte Setkov. Nytt powerplay för Malmö och nytt mål denna gång är Lars Bryggman som registreras för målet. När Djurgården sedan får spela powerplay är dom inte sämre, mål av Alexander Holtz som gjorde ett exakt likadant ppmål på Södertälje i lördags.

Efter dryga 4 minuter i tredje perioden är det kvitterat och det är Niclas Bergfors som gör sitt andra mål för dagen, även det i powerplay. Det är ett resultat som står sig perioden ut och matchen går till förlängning.

En förlängning som slutar mållös och det hela får avgöras på straffar även det i sudden och det blir Ponthus Westerholm som prickar in den avgörande straffen för Malmö.

Vi fick en pratstund med en av målskyttarna i det vinnande laget

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.