Beijer Hockey Games: Sverige vinner mot Finland och tar hem hela Beijer Hockey Games

Då var vi framme vid dag 3 och finaldagen på Beijer Hockey Games. Även i dag är det 2 matcher här på Globen i Stockholm. Först ut är kampen om sista platsen som står mellan Ryssland ocj Tjeckien. Det kan till och med bli så att Tjeckien slutar tvåa om dom vinner mot Ryssland samtidigt som Sverige vinner mot Finland. Ryssland har med sig två förluster i bagaget.

Ryssland-Tjeckien 3-4 gws (1-1,1-0,1-2,0-0,0-1)

målgörare

1-0 Artur Kayumov

1-1 Jakub Flek

2-1 Andrej Svetlakov

2-2 Jan Kostalek

3-2 Pavel Poyardin

3-3 Jan Kostalek

3-4 Jakub Krejcik gws

En målsnål första period där Ryssland startar bäst och tar ock så ledningen i mitten av perioden. Tjeckien arbetar sig in i matchen och kvitterar också i slutet av perioden, precis när ryssarna har klarat av ett powerplay.

En andra period som bjöd på mycket skridskoåkning men inte så välorganiserat spel. Några utvisningar åt båda håll men inget mål i powerplay. Målet kom istället i boxplay, Tjeckerna trycker på för en ledning och får på ett skott från blå som täcks bort av en rysk klubba. Det blir spelvändning och Ryssland kommer 2 mot 1, pucken tar sedan en bana över huvudet på Tjeckiska målvakten Furch. Det blir videogranskning för misstämkt spelare i målgården men det döms mål. Ställningen 2-1 till Ryssland inför tredje.

I den tredje perioden hettar det till något och båda lagen drar på sig ytterligare utvisningar. Det är just i ett powerplay som Tjeckien kvitterar. Ganska snabb replik från Ryssland som genom Pavel Poryadin gör 3-2. Tjeckien tar ut målvakten med dryga 2 minuter kvar. Det visar sig vara ett klokt drag och med bara 1!! sekund kvar så lyckas Tjeckien kvittera. Matchen går till förlängning som blir mållös och avgörs på straffar. En straffläggning där Tjeckien drar det längsta strået då man sätter alla sina straffar mot Rysslands 0.

Det betyder att Ryssland hamnar sist i denna turnering och Tjeckiens placering beror på utgången i matchen Sverige-Finland.

För utförlig matchstatistik klicka här

Bilder från Ryssland-Tjeckien

Då var det dags för final i årets upplaga av Beijer Hockey Games. För vinst behöver Sverige endast 1 poäng så är turneringsvinsten klar.

Sverige-Finland 5-1 (3-1,1-0,1-0)

målen

1-0 Linus Johanssson

2-0 Samuel Fagemo

3-0 Daniel Zaar

3-1 Joel Mustonen

4-1 Dennis Everberg

5-1 Linus Johansson

Lite smått överkörning av Sverige som stundtals spelade ut Finland, man tar också ledningen innan Finland reducerar med endast 8 sekunder kvar.

Finland kommer ut något starkare i denna period och tar tag i taktpinnen men Magnus Hellberg i Sveriges mål är tät. Istället är det Sverige som utökar ledningen i slutet av perioden.

den tredje perioden blev en transportsträcka fram till vinst i matchen och turnerningsvinst. Visst kom Finland i några anfall men det kändes aldrig riktigt farligt mycket beroende på Magnus Hellbergs stabila spel i kassen. När det återstår dryga minuten tar Finland ut målvakten i ett försök att snygga till siffrorna. Mathias Bromé kämpar till sig pucken, rundar kassen och får fram pucken i slottet där Linus Johansson sedan kan sätta pucken i mål.

Sverige vinner matchen och även Beijer Hockey Games med Tjeckien på andra plats.

Förytförlig match och turneringsstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med en debutant som dessutom blev vald till turneringens bästa forward.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.