Beijer Hockey Games: Tre kronor upp i topp i Beijer Hockey games efter vinst mot Ryssland

Då var det dags för dag 2 av Beijer HockeyGames som bjuder på dessa två matcher, Finland-Tjeckien och avslutas med Sverige-Ryssland.

Först ut är mötet mellan Finland och Tjeckien. Båda lagen spelade i torsdags där Finland vann över Ryssland i Helsingfors en seger med 3-0 som man har med sig i bagaget. Tjeckien förlorade sin match här i Globen mot Tre Kronor som vände matchen till seger efter att ha legat under efter första perioden.

Finland-Tjeckien 1-3 (1-1,0-1,0-1)

Målen

0-1 Roman Horak

1-1 Jere Karjalainen

1-2 Tomas Zohorna

1-3 Hynek Zohorna

En jämn första period där Tjeckien tog ledningen i boxplay genom Sverigebekantingen Roman Horak som utnyttjade ett misstag i Finlands försvarszon. Finland kvitterar sedan i mitten av perioden genom Jere Karjalainen.

En period med mycket spel fram och tillbaka men utan mål, fram till 6 sekunder kvar av perioden. Då slår Tjeckens Tomas Zohorna till när han slänger in en puck på mål som smiter in på bakom Lassi Lehtinen i Finlands mål.

Tredje perioden ser ut ungefär som dan andra med powerplay åt båda håll men utan utdelning. Även i denna period så händer det mesta i slutet av perioden. När det återstår dryga 2 minuter så drar Tjeckien på sig en utvisning samtidigt som Finland tar ut målvakten. Tjeckerna sliter och får tag i pucken och gör 3-1 i tom kasse.

För utförlig matchstatistik klicka här

Här ser du lite bilder

Dags för den andra matchen för dagen då Sveriges Tre Kronor ställs mot Ryssland. Sverige vann sin öppningsmatch mot Tjeckien här på Globen i onsdags medan Ryssland förlorade sin match i Helsingfors mot Finland.

Sverige-Rysslan 5-2 (1-0, 2-0,3-2)

Målen

1-0 Marcus Nilsson

2-0 Samuel Fagemo

3-0 Emil Sylvegård

3-1 Pavel Poryadin

4-1 Lukas Bengtsson

5-1 Lukas Bengtsson

5-2 Pavel Kudryatsev

Smakstart för Sverige då Marcus Nilsson gör 1-0 efter bara 46 sekunder. Båda lagen drar under perioden på sig varsin utvisning som blir resultatlösa och Sverige kan gå till periodvila med ledning i ryggen.

Sverige fortsätter att sätta press på Ryssarna och i mitten av perioden får Sverige chans i powerplay. Landslagsdebutanten Samuel Fagemo är på rätt plats och styr in pucken till 2-0. Sverige fortsätter att spela genomtänkt och sätter ryssarna i situationer där de tvingas dra på sig utvisningar. När det återstår dryga 4 minuter av perioden bryter Sverige ett angall genom Mathias Bromé som får med sig Emil Sylvegård i en 2 mot 1 situation. Sylvegård är sedan sist på pucken som innebär 3-0 för Tre Kronor. Ryssland har sedan en puck i mål men den döms efter videogranskning bort för goaltender interference.

Sverige släpper in ryssland en bit in i perioden när de får göra 3-1. Efter det målet känns det dock som Sverige växlar upp och Lukas Bengtsson blir tvåmålskytt när han gör både 4-1 och 5-1. Det är sedan en transportsträcka fram till slutsignal trots att Ryssland får reducera med dryga 7 minuter kvar.

För utförlig matchstatistik klicka här

Lite bilder från matchen

Vi fisk en pratstund med en debutant som gjorde sig första landslagsmål samt en spelare som gjorde sitt första landslagsmål i torsdags

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.