Beijer Hockey Games:Sverige vinner öppningsmatchen på Globen mot Tjeckien

Att få vara en del av landskamper och uppladdning inför VM är alltid lika spännande. Vet att många inte delar den känslan men även om ett flertal av de som finns på isen idag inte kommer att vara med i stundande mästerskap så är det ändå en chans att få visa upp sig.

Torsdagens match är ett möte mellan Tre Kronor och det tjeckiska landslaget. Övriga lag som är med är som vanligt Finland och Ryssland. I morgon fredag är det spelledigt på lördag och söndag stundar 2 matcher vardera dag.

Tjeckien-Sverige 1-2 (1-0,0-1,0-1)

målen

1-0 David Statsny

1-1 Fredrik Händemark

1-2 Mathias Bromé

Lite sammanfattning

Efter en lite trevande inledning där dock Sverige har kommit i några anfall är det Tjeckien som tar ledningen en puck som studsar lite hit och dit innan den studsar in bakom Magnus Hellberg, klockan står på 10.57. Powerplay för Sverige i slutet av perioden av chans för Malte Strömwall som blir ren, men han skjuter över. Det var en av Strömwalls flera chanser han är en av de spelare som varit vassast hittills.

Andra perioden börjar med powerplay för Sverige och det bidrar till att Sverige får lite mer fart under skridskorna och trycker tillbaka Tjeckien. Kvitteringen kommer också efter dryga 12 minuter när Fredrik Händemark jobbar åt sig pucken på blå och avancerar mot mål. Han trycker iväg ett skott, inte det hårdaste i karriären kanske men pucken glider in bakom Roman Will i Tjeckiens mål.

Tredje perioden är är lite trevande till en början, det hettar inte riktigt till förrän Tjeckien drar på sig 2 st tvåminutersutvisningar samtidigt och Sverige får spela 5 mot 3. Det är dock ett powerplay som blir resultatlöst. Sveriges ledningspuck kommer i stället efter dryga 15 minuter och det är Mathias Bromé som slår in en retur. Tjeckien tar ut målvakt med knappa 2 minuter kvar, Bromé sliter sig loss och är i stort sett fri med tom kasse men blir trippad/fasthållen och får med sig en utvisning. ytterligare en tjeck utvisad och 5 mot 3 spel men med ynka 5,9 sekunder kvar så drar även Sverige på sig en utvisning. Händelserika sista 5 minuter. Sverige vinner dock matchen med 2-1

Samtidigt i Helsingfors spelas matchen

Finland-Ryssland 3-0(3-0,0-0,0-)

1-0 Teemu Pulkkinen

2-0 Julius Nättinen

3-0 Julius Junttila

För utförlig statistik klicka här

Lite bilder från kvällen klicka på Bildspel

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.