Isac Andersson, hårt jobb i det tysta.

  0

  Isac Andersson, till vardags i Frölunda HC J20, spelar nu sitt första U18VM för Tre Kronor Team 18, även kallat Småkronorna men han är inte ensam Frölundait i laget. Ytterligare tre stycken finns med i den trupp Magnus Hävelid tog ut.

  Det är full fart på isen när Sverige Team 18 möter Lettland i den andra gruppspelsmatchen i U18VM och därute står #15 Isac Andersson precis som vanligt framför motståndarkeepern beredd att ta smällar och styra puckar och det är något som kännetecknar hockeyspelaren med Lysekil HK Vikings som moderklubb.

  -Min roll här i laget är att vara mer defensiv, skapa ytor till killarna och stå framför kassen för att styra in puckarna och vara jobbig mot motståndarmålvakten säger Isac när vi träffar honom efter 5-2 seger mot Lettland.

  #15 Isac Andersson Foto: Christian Wahlgren, Pucksnackfoto

  Precis som i klubblaget Frölunda HC då med andra ord. Isac är en spelare som kommer till jobbet varje dag, gör sitt jobb, skapar sällan stora rubriker likt en del av sina medspelare men Isac gör sitt jobb med bravur och helt utan press enligt honom själv och oss som ser honom spela.
  – Ja i Frölunda förväntas jag producera framåt men här kan jag fokusera på att hjälpa laget framför allt defensivt utan press att producera framåt.

  Isac parkerad på kontoret framför motståndarmålet. Foto: Christian Wahlgren, Pucksnackfoto

  Isac är som sagt inte ensam Frölundait i truppen, övriga är Lucas Raymond, Karl Henriksson och Elmer Söderblom som kom in som reserv och att vara så många frölundaiter ser Isac som positivt.
  – Det är absolut en trygghet att ha med så många spelare från klubben men samtidigt så är vårt lag här idag en bra grupp där alla hänger med alla och det tror jag är nyttigt. Man lär känna andra spelare både på och utanför isen.

  Bildar kedja med Grewe och Bjerselius

  Just på isen spelar Isac i en något annorlunda konstellation likt den vi är vana att se honom i Frölunda där han spelar tillsammans med Raymond och Henriksson men i Småkronorna spelar han med Djurgårdens Albin Grewe och Oscar Bjerselius. Två enligt Isac duktiga hockeyspelare och trots att de bara spelat tre matcher (förmatchen mot Finland) inräknad tycker han att de hittar varandra bra där ute och tillsammans har kedjan hittills stått för ett mål i 5-2 seger mot Lettland.

  Slovakien blir en nyckelmatch för Småkronorna

  Nästa stora uppdrag för Isac och Småkronorna är matchen mot Slovakien. För Småkronorna som just nu ligger trea i tabellen för Grupp B blir Slovakien en nyckelmatch, seger där och kvartsfinalsspel är säkrad.
  Isac ser fram emot matchen och har matchplanen klar.
  – Det kommer bli tufft, det finns inga lätta motståndare här och ska vi vinna gäller det att vi kommer upp i spelet, gör vårt jobb fullt ut. De är offensivt starkare än exempelvis Lettland så det gäller att vi är med från start.

  Isac tillsammans med sina lagkamrater Karl Henriksson, Lucas Raymond och Elmer Söderblom. Foto: Christian Wahlgren, Pucksnackfoto

  Matchen mot Slovakien spelas i Fjällräven Center med start kl. 19:30 på påskdagen.
  Ni kan följa matchen på tv via SVT samt på IIHF:s officiella U18 sida.

   

  Ingen kommentar

  Kommentera

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.