HockeyAllsvenskan: Tingsryd vinner en blytung seger över SSK på bortais

0

Efter lite teknikstrul och sjukdom är vi i gång igen. Vi har kommit nästintill halvvägs i HockeyAllsvenskan och det är full omgång dvs 7 matcher. 2441 personer hade tagit sig till Scaniarinken denna fredagskväll för att se Södertälje ta sig an Tingsryd. SSK kommer senast från en 2-0 förlust borta mot Västerås. Tingsryd har med sig hemmaförlust mot AIK med sig i bagaget.

Dessa ser ut som följande

HC Vita Hästen – BIK Karlskoga 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Karlskrona HK – IK Oskarshamn 0-2 (0-1, 0-0, 0-1)

AIK – IF Björklöven 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

Västerviks IK – MODO Hockey 3-2 straffar (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

Leksands IF – IK Pantern 1-3 (0-2, 0-0, 1-1)

Västerås IK – Almtuna IS 4-2 (1-1, 1-0, 2-1)

och matchen vi följer på plats

Södertälje SK – Tingsryds AIF 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Målen

0-1 Oscar Holst

0-2 Gustav Olhaver

1-2 Sebastian Bengtsson

1-3 Max Novak

Smakstart för jumbon Tingsryd som redan efter 45 sekunder tar ledningen genom Oscar Holst. Resten av perioden gav mest prov på slarvigt spel och ett Tingsryd som slog vakt om sin ledning.

Anda perioden startar med boxplay för SSK där man i stort sätt befinner sig i anfallszon under hela utvisningen. Ludwig Blomstrand hade ett friläge men Tingsryds målvakt Andreas Ljunggren läste situationen och styrde ut pucken. SSK pressar  hårt i anfallszon och Tingsryd kommer upp i ett anfall och gör 2-0.

Tredje perioden hinner fram till den nionde minuten när Sebastian Bengtsson ingjuter lite hopp till hemmalaget genom sitt reduceringsmål. I och med målet blir det lite fart på publiken som fram tills nu har det varit ganska tyst. Södertälje tar sedan timeout med knappa 2 minuter kvar av perioden. man väljer då också att ta ut målvakten, George Sörensen och spela 6 mot 5. Med 22 sekunder kvar gör sedan Tingsryd 3-1 i tom kasse.

För utförlig matchstatistik klicka här

Vi fick en pratstund med 2 SSK spelare

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.