Blogg Sundbergarna:Finland vinner Sweden Hockey Games efter vinst med 3-1 mot Sverige

Tredje- och finaldagen av Sweden Hockey Games bjöd på ”bronsmatchen” mellan Ryssland och Tjeckien med matchstart 12.00. Finalen spelades som sig bör mellan Sverige och Finland med matchstart 15.30, båda matcherna spelades på Hovet.

Matchfakta

Ryssland-Tjeckien 4-2 (2-1,1-1,1-0)

Målen

0-1 Dmitri Jaskin

1-1 Evgeny Dadonov

2-1 Pavel Buchnevich

2-2 Filip Chytil

3-2 Vladimir Tkachyov

4-2 Nikita Soshnikov

En match där båda lagen bjöd på ostrukturerat spel med fokus på anfallsspel och inte så mycket försvarspel. Många felpass och pass utan adress. Det glimtade dock till emellanåt från båda lagen som visade på snabba spelvändningar. Det blir dock lite spännande på slutet när Tjeckien tar ut målvakten och skapar ett visst tryck i spel 6 mot 5. Då visar Ryssland prov på ett uppoffrande spel och får även tag i pucken och kan göra mål i öppen kasse till 4-2. Tjeckien tar time out med minuten kvar och tar ut målvakten igen samtidigt som Ryssland drar på sig en utvisning, man skapar inget större tryck denna gång utan matchen slutar med seger för Ryssland 4-2. Detta gör att Ryssland slutar på tredje plats i turneringen.

Bilder Ryssland-Tjeckien

Matchfakta

Sverige-Finland 1-3 (0-0,1-0,0-3)

Målen

1-0 Oliver Ekman-Larsson

1-1 Juuso Riikola

1-2 Veli-Matti Savinainen

1-3 Sebastian Aho

I den första perioden är det Finland som tar tag i taktpinnen och vaskar fram chanser, man har också en puck i mål men efter videogranskning görs bedömningen att det är hög klubba, således inget mål. perioden blir mållös.

I den andra perioden jämnar Sverige ut spelet och man gör också 1-0 i powerplay genom Oliver Ekman-Larsson efter dryga 10 minuter.

Den tredje perioden får en olycklig start för Sverige då man har 2 spelare på botbänken, man klarar av spel 3 mot 5 men i spelet 4 mot 5 gör Finland sin kvittering genom Juuso Riikola. Det tar ytterligare 2 minuter så har Finland vänt till 2-1, mål genom Veli-Matti Savinainen. Detta gör att matchen tar fart och tempot ökar betydligt. Sverige har sedan ett skott i stolpen av Magnus Pääjärvi-Svensson. Sverige får sedan chans att spela 5 mot 3 och precis när Finland blivit 4 spelare på isen drar Oliver Ekman-Larsson ett skott i stolpen. Sverige tar ut målvakten med dryga minuten kvar och Finland gör 3-1 i öppen kasse.

För utförlig matchstatistik klicka här

Sammanfattning

Finland står som segrare i Sweden Hockey Games efter att ha vunnit sina tre matcher. Sverige blir två med två segrar och 1 förlust. Detta var de sista matcherna innan det är dags för VM i Danmark. Det blev ikväll klart att fyra spelare får lämna (källa Expressen) det är Erik Brännström,Patrick Zackrisson,Axel Jonsson-Fjällby och Jacob Nilsson, fyra spelare som ändå gjort bra från sig och lämnat avtryck inför kommande säsonger

Många av spelarna hade bråttom ifrån arenan så de flesta var inte tillgängliga för intervjuer. En som alla dock ville prata med var Elias Pettersson så han gjorde en samlad intervju.

Bilder Sverige-Finland

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.