Blogg Sundbergarna: Sverige leder SHG efter vinst mot Ryssland på Hovet

Andra dagen av Sweden Hockey Games, spelplatserna är idag Scaniarinken där Finland och Tjeckien möts och Hovet där vi är på plats för matchen Sverige-Ryssland.

Innan matchen hyllas Kenny Jönsson som numera är invald av Hockeyns Hall Of Fame.

Matchen i Scaniarinken startade 12.00 och där gick Finland segrande ur striden med 5-2

Matchfakta

Finland-Tjeckien 5-2 (2-0,0-1,3-1)

1-0 Julius Honka

2-0 Anti Suomela

2-1 Adam Musil

3-1 Toumas Kiiskinen

4-1 Toni Rajala

5-1 Tommi Kivistö

5-2 Robert Kousal

Den andra matchen för dagen hade matchstart 15.30 på Hovet. Det är Sverige som tar emot Ryssland. Elias Pettersson gör sin  Tre kronor debut och ytterligare en spelare har anslutit och det är Adrian Kempe som inte var med i torsdagens match i Scaniarinken. Dessa två spelare bildar kedja med lagkapten Mikael Backlund.

Matchfakta

Sverige- Ryssland 3-1 (1-0,2-1,01)

Målen

1-0 John Norman

2-0 Lawrence Pilut

3-0 Jacob Nilsson

3-1 Alexei Byvaltsev

Första perioden håller ett relativt högt tempo men kanske inte alltid så välspelad. Snabbskrinnare Janmark fortsätter att leverera passningar till Zibanejad och Andersson och dessa fortsätter att vaska fram heta chanser. Den som får spräcka nollan är dock John Norman som placerad framför mål rakar in 1-0 pucken efter 17.31, en ställning som står sig perioden ut.

Andra perioden startar Ryssland bäst men Sverige tar ganska snart över och pressar ryssarna till misstag. Snabba vändningar och passningar friställer Lawrence Pilut vid 2-0 passningen kommer från Adrian Kempe. Innan perioden är slut har Sverige ökat på ledningen till 3-0, det är Jacob Nilsson som drar en rysk spelare i slottet och får väg ett skott, som går in bakom Rysslands målvakt Vasily Koschechin.

Tredje perioden skapar Ryssland ett visst tryck men bra försvarsspel från Sveriges sida gör att ryssarna har svårt att komma till skott. En period som påminner om den i torsdags då Sverige kontrollerade matchen. Rysslands reduceringsmål kommer till efter ett misstag i Sveriges zon då målvakten för dagen, Magnus Hellberg efter en utflykt bakom mål tappar klubban, hinner få upp den och tillbaka i målet men skottet från Alexei Byvaltsev tar på Hellbergs klubbskaft och styrs in i mål, reducerat med dryga 6 minuter kvar. Närmare kommer dock inte Ryssland utan Sverige kan ta sin andra seger i Sweden Hockey Games med siffrorna 3-1

För utförlig matchstatistik från båda matcherna klicka här

Vi fick en pratstund med två spelare som har fått sin hockeyfostran i Tingsryd, ber om ursäkt för en något förvirrad reporter som har lite svårt att skilja på två orter i Dalarna.

 

Bildspel från dagens match

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.