Blogg Sundberg: Sweden Hockey Games med match i Scaniarinken Sverige-Tjeckien

Tre Kronor genrepar i den traditionella turneringen innan VM, Sweden Hockey Games. Vi är på plats  i Scaniarinken där Tjeckien är på besök för den ena av öppningsmatcherna. Den andra matchen mellan Finland och Ryssland spelas parallellt i Hartwall Arena i Helsingfors.

 

Tjeckien-Sverige 1-3 (0-1,0-2,1-0)

0-1 Jacob Nilsson

0-2 Mika Zibanejad

0-3 Oliver Ekman-Larsson

1-3 David Sklenicka

4704 publik

Matchfakta

En första period där Sverige hade dom farligaste chanser och kedjan med Lias Andersson, Janmark och Zibanejad bjöd på några riktiga godbitar dock utan att få in pucken i mål. 10 till Sverige kom efter 15.19, det är Jacob Nilsson som är sist på pucken. Erik Brännström lägger en lång diagonalpuck från egen zon till Mikael Backlund som skarvar vidare till Jacob Nilsson som sätter dit pucken bakom David Rittich i Tjeckiens mål.

I den andra perioden fortsätter firma Janmark, Andersson, Zibanejad att vaska fram chanser. Det är också dom som ligger bakom 2-0 målet, som görs i boxplay för övrigt. Det är Janmark och Zibanejad som kommer i ett 2 mot 1 läge där Janmark lägger över pucken till Zibanejad som inte gör något misstag. 3-0 till Sverige kommer också innan perioden är slut och denna gången är det Oliver Ekman-Larsson som är målskytt.

Den tredje perioden är lite avslagen och Sverige bevakar sin ledning och gör det bra. Tjeckien reducerar dock i mitten av den tredje perioden. När det återstår dryga 2 minuter drar Sverige på sig en utvisning. Tjeckien tar då ut målvakten i ett sista försök att reducera och kvittera. Sverige spelar ett bra försvarsspel, något som man gjort under hela matchen och ger inte Tjeckien några möjligheter att komma närmare utan matchen slutar med vinst, 3-1.

Vi fick en pratstund med två stycken JVM spelare som har fått chansen även i Tre Kronor, Axel Jonsson-Fjällby och Erik Brännström två spelare som har en bra säsong i ryggen i sina respektive klubblag.

Den andra matchen som spelades ikväll var mellan Finland och Ryssland en match där Ryssland tog ledningen men Finland kvitterade och tog även ledningen en bit in i tredje perioden. Ryssland kvitterade ochtog matchen till förlängning och straffar, där Finland drog det längsta strået.

Finland-Ryssland 3-2 straffar (0-1,1-0,1-1,0-0,1-0)

0-1 Stanislav Gailev

1-1 Juuso Puustinen

2-1 Toni Rajala

2-2 Ilya Kablukov

3-2 Juuso Puustinen GWS

För utförlig statistik klicka här

Bildspel från dagens match

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.