U18: Det räcker med att vi vinner – Joni Ikonen

0

Finland möter Sverige på lördagseftermiddagen i sin sista match i årets femnationsturnering som spelas i Sundsvall och för Joni Ikonen som till vardags spelar i Frölunda HC – Göteborg blir det en speciell match då han ställs mot fyra av sina kamrater i klubblaget.

Vi tog med oss kamera, penna och papper för att snacka lite med Joni inför det efterlängtade mötet.

Tjena Joni, hur är läget?
– Nja det är sådär, vi förlorade precis mot Ryssland med 6-1 pga. misstag, utvisningar mm och Ryssland förtjänade att vinna.

Men du måste väl ändå vara nöjd med din insats hittills i turneringen? Tre poäng på tre matcher och utvald till till matchens lirare i två av tre matcher.
– Jag spelar helt ok tycker jag men jag kan mycket bättre säger Joni ödmjukt och fortsätter; – Jag har en annan roll i landslaget än i Frölunda, en större roll där tanken är att jag ska leda laget och det viktigaste är att laget vinner hellre än att jag gör massa poäng.

DSC_4644

Joni Ikonen avlossar ett skott. Fotograf: ChrilleW

Ni möter Sverige på lördagseftermiddagen. En match som betyder mycket prestige då du har fyra klubbkamrater i laget. Hur viktigt är det med seger?
– Det ska bli en kul match och visst ska det bli kul att möta kompisarna. Förhoppningsvis vinner vi. Jag ska iaf spela mitt spel och koncentrera mig på att hjälpa laget att vinna.

Så det har inte varit några gliringar på sms eller så?
– Nej, det räcker med att vi vinner säger Joni och skrattar.

Nedsläpp i matchen på lördag eftermiddag är kl 16:30 och även om den sänds på Livearenahockey.com föreslår jag att ni tar ett besök i Sundsvall Energi Arena om ni är i Sundsvall med omnejd för tro mig, det kommer gå undan.
Bildspel från Sverige – Finland kommer att finnas på vår fotosida: pucksnack.smugmug.com under lördagskvällen. Ni kan dessutom köpa bilderna ologgade, hör av er till oss med önskemål på spelare: redaktionen@pucksnack.com

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: @pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.