LIVE: Særp-besök på Hamar!

0

Sparta Sarpsborg kommer på besök i CC Amfi denna tisdag och det är en match där mycket står på spel, både för gästerna men också för Storhamar IL.

Sarpsborg ligger just nu på åttonde, och sista, slutspelsplatsen med 51 inspelade poäng. Sex poäng ned hittar vi Manglerud, och med sju matcher kvar att spela efter i kväll så inser vi ju nog alla hur stor skillnaden är på sex och nio poäng.

Storhamar har 58 poäng, två poäng upp till femteplacerade Vålerenga IF, ytterligare en upp till Frisk Asker och sedan ytterligare två till Lillehammer IK på tredje plats. Utav de nyss nämnda lagen har man endast ett möte kvar, och det mot Frisk den 19:e februari. Det finns med andra ord ingen mer chans att spela in poäng mot de lagen man jagar ovanför – vilket självklart gör att man måste vinna matcher mot Sparta och Manglerud Star för att fixa en topp fyra-placering.

Jag har bevittnat två kamper på plats mot Sparta. Båda i Sparta Amfi och båda slutade med förlust. Vi hoppas såklart på trendbrott när det gäller den punkten.

***

Mikael Zettergren tillbaka, vilket såklart är viktigt. Ska också bli kul att få se Mathias Holst Jensen spela in action – hur mycket speltid han nu får med majoriteten utav anfallarna tillbaka. Men är ju ännu en grym spelare född ’99, de är bra på att ta fram dessa gutter, Storhamar.

***

Hör att Manglerud tappar top scorer Kjetil Martinsen till Stavanger Oilers och Cato Cocozza till Lørenskog IK. Om detta stämmer så är det nog kört för MS i jakten på slutspelsplats, eller?

Åtminstone om Sparta reser hem till Sarpsborg med poäng i kväll, känner jag.

***

Storhamar startade matchen bra. Joakim Jensen prickade stolpen redan efter 14 sekunders spel, efter fin framspelning utav Christian Larrivée. Bra start överlag, kanske främst utav just den kedjan, med Zettergren som tredjelänk.

Ingen nyhet direkt, men när Larry kommer framstörtandes, då vill jag inte ha pucken. Small ordentligt två gånger på Sparta-backar bakom egen kasse i samma byte.

Efter att Sparta vänt på matchbilden lite, utnyttjat deras andra chans i numerärt överläge – Eirik Børresen, efter förarbete utav Daniel Öhrn (är ju som vanligt, svenskar i motståndarlaget levererar när jag ser på Storhamar) – var det åter igen förstalinan som drev på.

Larrivée prickade stolpen och Samuel Ward fångade pucken i plocken bakom ryggen. Jodå. Det här med att svenskar spelar bra, ni minns ju Sebastian Idoffs match i Manglerud-målet för två dagar sedan…

***

Powerplay när andra perioden börjar. Först fyra mot tre i 20 sekunder, sedan 57 i fem mot fyra – ja, om inget annat händer då såklart.

Bra chans att ta sig in i matchen med en kvittering.

***

En kvittering fick vi inte direkt se.

Istället 0-3 på tavlan.

Ser tungt ut, allra helst eftersom jag tyckte Storhamar var det bättre laget i even strength i första perioden. Det ser inte bra ut det här, på väg att bli sjätte förlusten med Larsson på plats – utav sju matcher…

 

Inväntar att SSU drar igång en ”Go home, Larsson”-ramsa snart.

Det verkar ju inte bättre

***

Måste ge gutta en eloge för tredjeperioden. När reduceringsmålet väl kom (57:17) var det inte alls långt ifrån att man fick in en snabb reducering till. 3-2 direkt efter där och det hade blivit än mer spännande.

Sparta gör en exemplarisk match, dock. Ward mycket vass i målet och räddar gästerna i första och sista perioden. Räddar 21 utav 22 skott – bevisar också hur bra Spartaförsvaret höll undan  Storhamar ifrån slottet och bra skottlägen.

Tre poäng ned till Stjernen Hockey, som har en match mindre spelad, och det räcker med att lägga till en poäng för att komma ned till Sparta på åttonde plats.

Spontant tycker jag det känns som om att åttondeplatsen inte alls är långt bort. Manglerud borta på söndag, därefter Lørenskog efter landslagsuppehållet innan Stjernen, Frisk och Stavanger väntar.

Mjo. Mja.

Herr Larsson ska nog hålla sig undan, då kanske topp fyra fortfarande lever…

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.