LIVEBLOGG: Storhamar – Manglerud

0

Maken på icke-optimala förutsättningar för Storhamar IL en kamp som denna – Manglerud hemma (som ju normalt sett kanske inte är det lag som drar flest åskådare) – är svåra att konkurrera med. När de norska handbollsherrarna går in för att spela VM-final mot Frankrike kl 17:00 har till och med jag förståelse för att publiksiffran i CC Amfi inte blir den högsta i dag.

Men det blir kul att se hur många som trotsar finalen och väljer en SIL-vinst, för visst blir det en sådan?

 

***

 

Dagens besök i fina CC Amfi är blott mitt andra (jisses, innan i dag hade jag varit fler gånger i Sparta Amfi…), men jag har goda förhoppningar. 2016 var ju inte ett särskilt lyckosamt år för Larsson, som några utav er kanske minns.

Fyra kamper, fyra tapp.

2017 har startat desto bättre.

En kamp, en seger (Jordal Amfi, 5 jan), och jag hoppas att den vinstutdelningen på 100% håller i sig även efter i dag.

 

***

 

Synd att klaga på Storhamars inledning på matchen. Många farliga inspel ifrån kanterna som ju också var det som resulterade i en 2-0-ledning (nåja, Alexander Reichenbergs assist till Martin Rønnilds 1-0 kom ju förvisso bakifrån den förlängda mållinjen, but still).

Stabil Seb Idoff i MS-målet, måste jag säga. Inte jättemycket att göra på de båda målen, många fina räddningar utöver.

Synd att Storhamar slappnar av efter 2-0, bjuder in MS i matchen som tar vara på två kontringar och hämtar in till oavgjort i paus.

Att Christian Larrivée är tillbaka är livsviktigt för Storhamar, tror jag. Ser ut som om att han aldrig varit borta, utan spelar som den kapten han är. Gigant!

Är fröjd också att få se Petter Nummelin spela. Spelsinnet och passningarna sitter där de ska. Ett levande bevis på att 44 bara är en siffra.

(kl 17:36)

 

***

 

Jodå. Sebastian Idoff håller kvar Manglerud i matchen här. Håller tätt i och med en strålande andraperiod (15 räddningar). Kul att se den gamle Frölundajunioren briljera.

Desto mindre kul om det är på bekostnad utav tappad Storhamarpoäng, dock… 😉

 

***

 

3’361 åskådare på plats, inte en heeeelt vissen siffra med tanke på den ovan nämnda handbollsfinalen, trots allt.

 

***

 

Det blev som jag var rädd för under den andra perioden. Nog för att Nummelin sent gjorde 3-2 och såg ut att ge tre poäng till SIL, men Manglerud kom tillbaka, kvitterade i numerärt överläge och avgjorde matchen på förlängning.

Med andra ord, Storhamar har fortfarande inte vunnit i CC Amfi med mig på läktaren.

Men det blev poäng i dag i alla fall. Ett steg framåt!

 

Nya tag på tisdag, då väntar Sparta Sarpsborg.

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.