U20: Finland straffade Ryssland

0

På det stora hela var det en klassisk öppningsmatch. Farten var hög men thats about it! Det var mestadels slarviga passningar och ofokuserade avslut.

GÖTEBORG Den första perioden tillhörde definitivt Ryssland som skapade mest, mycket tack vare fyra raka utvisningar på Finland men trots detta förblev perioden mållös.

Den andra perioden började som den första slutade. Med numerärt överläge för Ryssland men återigen stod Finland för stabilt boxplay och kunde så sakteligen jobba sig in i matchen igen. Ryssland drog på sig en utvisning efter fyra minuters spel och det var egentligen då som Finland lyckades sätta press på riktigt och även om powerplayet förblev mållöst dröjde det bara en minut ytterligare innan Finland tagit ledningen med 1-0 genom Aaro Vidgren som på avlossade bössan där pucken, trots fri sikt för Ilya Samsonov i det ryska målet, letade sig in i nätmaskorna. Resten av perioden böljade spelet fram och tillbaka där Finland fortfarande hade fått matchen dit man ville.

Det svängde rejält i den tredje perioden där Ryssland hade återtagit initiativet i matchen där man attackerade kassen till den grad att Finland tvingades till timeout efter att halva perioden var spelad.

Finland vaknade till efter timeouten och man började hitta spelet från den andra perioden och de chanser ryssarna kom med hade man full kontroll på samtidigt som matchuret tickade neråt allt snabbare.

Ryssland tog det sista halmstrået med mindre än en och en halv minut kvar av ordinarie matchtid och med en man mer på isen kvitterade man till 1-1 genom Alexander Polunin och matchen gick till övertid.

Efter en mållös övertid avgjorde Arttu Ruotsalainen i den tredje straffrundan.

Fyrnationsturneringen fortsätter imorgon lördag för de båda lagen där Ryssland möter Tjeckien medan Finlands motstånd blir värdnationen Sverige.
Ryssland – Tjeckien startar 14:00 medan Sverige – Finland startar 17:30.

Matchstatistik
Finland – Ryssland 2-0 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)
Skott: 30-26
(5-9, 12-4, 7-13, 5-0, 1-0)
Utv.min: 10-10 (8-0, 0-4, 2-4, 0-2, 0-0)

Period 1
Inga mål

Period 2
1-0 (27:19) | Aaro Vidgren

Period 3
1-1 (58:50) | Alexander Polunin

Period 4
Inga mål

Straffar:
2-1 (65:00) | Arttu Ruotsalainen

***

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: @pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.