Juniorkronorna: ”Jag ska bidra offensivt” – Jonathan Dahlén

0

Efter att ha följt Juniorkronornas träning under veckan och sett förberedelserna inför den stundande fyrnationsturneringen i Frölundaborg märktes det att vårt äldsta juniorlag börjat varva upp.

Det var betydligt högre tempo än tidigare, det var hårdare närkamper och small stundtals bra i sarghörnen när bl.a. Kristoffer Gunnarsson nekade anfallarna att komma in på mål och framåt var det bättre skärpa i avsluten från anfallsglada forwards och överlag en högre stämning, fler skratt men samtidigt riktigt bra fokus.

Förbundskaptenen Tomas Montén gick igenom moment för moment så det inte skulle uppstå några frågetecken kring övningarna och målet med densamma.

Vi tog ett snack med Jonathan Dahlén, Timrå IK, som gör sin andra turnering med U20 landslaget för att ta tempen på honom och laget inför morgondagens match mot Tjeckien.
Du är i Göteborg med U20 landslaget, hur känns det?

– Jo det känns kul, det är alltid kul att få möta de bästa i ens åldersgrupp samt tävla om en plats i JVM i jul säger Jonathan och ler.

03112016-dsc_3870

Foto: Jonathan Dahlén Fotograf: Christian Wahlgren

Hur ser chanserna ut att ta en plats i den slutgiltiga truppen? Jonathan ser lite lurig ut och svarar:
– Det kändes bra när vi var i Detroit i början på augusti. Sedan har det rullat bra med Timrå och poängmässigt för egen del så jag tror det ser bra ut men samtidigt går det lika snabbt och spela bort sig så det gäller att jobba hårt så hoppas jag det räcker.

Ni möter Tjeckien imorgon, vad har du för förväntningar på den matchen?
– Jag hoppas så klart att vi vinner men jag har inte så jättebra koll på dom ska jag säga. Jag vet att det är deras bästa spelare i den åldern från deras land och det kommer bli tufft men förhoppningsvis vinner vi som sagt.

Vad kan vi förvänta oss av dig i helgens matcher? ”Jonte” kollar lite förvånat på mig och svarar:
– Av mig? haha, Jag ska bidra offensivt för det är det jag är här för att göra.

Lycka till imorgon!
– Tack så mycket.

Sveriges match mot Tjeckien startar 19:00 och sänds på Cmore men då hockey är bäst live köper ni biljetterna till matchen för 100 kr per biljett på Ticketmaster.se

Såhär ser spelschemat ut i helgen.

Fredag 4 november:
Kl. 15:30 Finland – Ryssland, Frölundaborg
Kl. 19:00 Sverige – Tjeckien, Frölundaborg

Lördag 5 november:
Kl. 14:00 Ryssland – Tjeckien, Frölundaborg
Kl. 17:30 Sverige – Finland, Frölundaborg

Söndag 6 november:
Kl. 11:00 Tjeckien – Finland, Frölundaborg
Kl. 14:30 Sverige – Ryssland, Frölundaborg

***

Följ oss på sociala medier
Twitter: @pucksnack
Instagram: @pucksnack
Facebook: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.