Det är klart man vill hjälpa till – Henrik Lundqvist

0

NHL klubbar är kända för att på ett eller annat sätt bedriva välgörenhet och genom programmet *NHLPA Goal and Dreams Fundations överlämnade den fd frölundaiten och publikfavoriten Henrik Lundqvist 60 st. hela hockeyutrustningar till Frölunda HC Ungdom.

Henke L1

Henrik Lundqvist intervjuas av New York Rangers. Fotograf: Daniel Kohlin

”Det är klart att man känner att man vill hjälpa till att skapa en möjlighet för fler ungdomar att prova på ishockey i regionen och tillsammans med New York Rangers och Bauer Hockey kunde vi genomföra detta” säger Henrik i den videointervju han gjorde med Rangers på tisdagseftermiddagen.

Initiativet är otroligt uppskattat och enligt Daniel Eriksson, ungdomsansvarig i Frölunda HC, är det ett av de bästa sätten att marknadsföra ishockeyn i regionen och säger till NHLPA.com att man kommer använda donationen på bästa sätt för att fler unga ska få möjligheten att prova på ishockey.
Man låter inte vänta på sig, redan imorgon har man bokat istid i Frölundaborg för regionens ungdomar.

Imorgon onsdag anländer 60 ungdomar till Frölundaborg där man inte bara får testa på ishockey utan även se Frölunda A-lag och olika NHL proffs som är hemma i Göteborg över sommaren träna tillsammans.

09082016-DSC_6204

Henrik träffar unga hockeyspelare i samband med NHLPAs Goals and Dreams Fundation. Fotograf: Christian Wahlgren

Dagen avslutas med en hockeymatch mellan Frölunda HC U14 och New York Rangers juniorlag North Rockland Youth som är på plats i Göteborg, ditbjudna av New York Rangers, genom välgörenhetsprogrammet Chase Program för att utbyta erfarenheter och ta del av hur en av Sveriges största klubbar både tränar och utbildar sina spelare.

Vem vet, kanske man hittar en blivande A-lagsspelare och senare NHL spelare i alla de barn som nu får chansen att testa på tack vare Henrik Lundqvists initaitiv.

Följ North Rockland Youths resa i Sverige via twitter under hastaggen #NYRassist.

Följ Henrik Lundqvist på sociala medier:
Instagram: @hank30nyr
Twitter: HLundqvist30

* NHLPA – National Hockey League Player Association

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.