J20SM: ”I min skalle finns inget annat än en medalj runt halsen imorgon” – Tony Pappila

0

Rögle BK föll tungt mot Skellefteå AIK i dagens semifinal trots att de spelat upp sig i den andra och tredje perioden och hade man haft marginalerna med sig idag hade det varit skåningarna som stått som motståndare till Djurgårdens IF som knep finalplats nummer två.

Istället blir det match om bronspengen för Ängelholmslaget och ni som kan er historia kommer ihåg att man slutade fyra ifjol efter att ha förlorat med 5-3 mot Linköping HC och ska man tro Tony Pappila så är revanschlustan hög bland de spelare i laget som var med i fjol.

Foto: Madeléne Grahn, Pucksnack.com

Foto: Tony Pappila Fotograf: Madeléne Grahn, Pucksnack.com

Vi träffar Tony Pappila på Good Morning Hotel i Nyköping där han och övriga laget håller till innan och efter match under SM helgen och vi pratar framför allt om dagens match mot Skellefteå AIK.

– Det var mycket nervositet i den första perioden vilket gjorde att de fick för mycket utrymme och konstigt vore annars, jag tror det är svårt att inte vara det i en så pass viktig match säger Tony och fortsätter:
– Det är ju mycket som står på spel och man vill ju göra sitt bästa men hela laget gjorde en stabil insats och jag tycker inte vi ska vara missnöjda. Vi äger dom två sista perioderna och låter inte Skellefteå göra mycket utan detta avgjordes på individuella misstag.

Din egen insats i matchen, vad säger du om den? Du hade ett par chanser där pucken bl.a. gick någon centimeter över målet istället för någon centimeter under.
– Ja, det var små marginaler, likväl som jag sköt över kunde puckarna gått in men det var ett par stående puckar och ett par blockade skott. De får sitta imorgon helt enkelt säger Tony och skrattar.

Bronsmatch imorgon, ni möter AIK.

– Ja, vi hade ett lagmöte förut där vi pratade om matchen och alla är överens. Vi vill vinna imorgon, något annat finns inte på kartan. Jag har sagt till alla att i min skalle finns inget annat än en medalj runt halsen imorgon. Har jag inte det åker jag inte hem, så mycket kan jag säga!

Foto: Rögleklacken AIA. Fotograf: Daniel Kohlin, Pucksnack.com

Foto: Rögleklacken AIA. Fotograf: Daniel Kohlin, Pucksnack.com

Ni hade en klack på plats idag – Angel Island Army, (AIA). Hur mycket betyder stödet för er i laget?
– Det betyder riktigt mycket och är kul! Det känns bra när man har såna supportar som stöttar både A-lag och juniorer. Det ger oss en extra boost på isen.

Hur svårt är det att ladda om inför en bronsmatch?

– Det gäller att släppa förlusten så fort som möjligt. Det sägs att tio procent från en förlust ligger kvar i skallen dagen efter medan 90 procent har laddat om och om det stämmer eller inte vet jag inte, det märker vi imorgon säger Tony avslutningsvis.

Bronsmatchen mot AIK startar kl. 11:00 och för er som inte är på plats sänds den på Livearena.com med kommentatorer.

Nu ser vi till att heja fram Tony och hans Rögle till bronset.

//Christian

***

Följ mig på twitter: @Wahlgren_80
Instagram: Christian Wahlgren

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.