J20SM: Djurgårdens IF – Svenska Mästare 2016!

0

Djurgårdens IF försvarade sitt guld från i fjol när man slog Skellefteå AIK i en rätt så ensidig match efter en spelad period där Djurgården utnyttjade Skellefteås ofokus och man vann till slut med 4-2.

Det syntes att det var lite nerver inledningsvis av matchen. Djurgården lyckades etablera tryck på Skellefteå men trots detta var det just SAIK som i en spelvändning såg till att ta ledningen med 1-0. Djurgården pratade ihop sig och fick igång maskineriet på allvar och med hög intensitet i alla moment tvingade man Skellefteå att öppna upp sig varpå DIF slog till omgående och 1-1 stod sig sedan perioden ut.

Grinigare tendenser från Skellefteå AIK

I den andra perioden som hade griniga tendenser var det Djurgården som lyckades hålla kylan bäst och kunde snart gå ifrån till både 2-1 och 3-1 och de såg ut att gå mot ett nytt SM Guld men en reducering av Skellefteå tidigt i den tredje perioden skapade viss nerv i matchen. Tempot i matchen höjdes men Djurgården släckte snart det lilla hopp som tändes i Skellefteålägret när David Bernhardt slog till med sitt andra mål i matchen och därmed fastställde slutresultatet 4-2.

28032016-DSC_8881-2

Foto: Glädje i slutminuten Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Patrik Klüft, tränare Djurgårdens IF J20, efter matchen:
– Det är fantastiskt säger Patrik tagen av att ha vunnit ytterligare ett guld. – Jag tycker att matchen var upp och ner. Vi börjar matchen bra, sen går vi ner oss och spelar kontringshockey i den andra perioden. Sedan känns vi ruskigt starka i den tredje perioden och vinner välförtjänt.

Hur ska du fira ytterligare ett guld?
– Det blir med min familj och hockeylaget såklart som är min andra familj säger Patrik och skrattar gott innan han fortsätter:
– Det är riktigt kul att se killarna göra detta, de förtjänar det med tanke på vår säsong.  Den har varit bra och det är detta vi haft som mål hela tiden.

Om jag säger att du är ett taktiskt geni, håller du med mig då?
Patrik skrattar till och svarar ödmjukt: – Det skulle jag inte vilja påstå, den skickar jag över på videocoachen!

28032016-DSC_8918

Foto: Adam Ollas Mattsson Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Vi fick även ett snack med backen Adam Ollas Mattsson mitt i jublet som var med och vann guld med Patrik och Djurgårdens IF ifjol här i Nyköping. Han gör sitt sista år som junior och fick verkligen avsluta det på bästa sätt.
– Det är svårt för mig att ta in detta då det har varit en svår säsong men det är ruskigt skönt och få avsluta min juniorkarriär med ett till SM-guld och framför allt tillsammans med de här grabbarna säger Adam som nästan har svårt att hålla tillbaka glädjetårarna.

På frågan vad det var som gjorde att de vann i år igen framhåller Adam laget.
– Vi kom ihop som ett lag, vi hade dippar under matchen men fortsatte jobba fokuserat och la ingen fokus på motståndarna eller domaren.

Hur ska ni fira nu? Ni måste väl ändå toppa fjolårets guldfirande?
Adam skrattar till och säger: – Ja nu har man mer att sätta in också. På lördag blir det rejält och idag blir det mer firande på bussen och ta in det här SM-guld så firar vi rejält senare som sagt.

Kortege genom Stockholm?
– Ja det måste det bli skrattar Adam samtidigt som han åker bort till sina lagkamrater för att fortsätta firandet.

Grym säsong med flera vinster samt ytterligare ett SM-Guld!

Man kan inte låta bli att imponeras av Patrik Klüft och Djurgårdens IF J20 som förutom att man försvarade fjolårets guld även vann försäsongsturneringen World Junior Club Cup som första svenska lag någonsin. Det är en turnering man kommer vara med i även kommande säsong men dessvärre inte med Patrik som lämnar för nya utmaningar.

Vi säger Stort Grattis till SM Guldet Djurgårdens IF J20 2016!

Matchstatistik:
Skellefteå AIK – Djurgårdens IF 2-4 (1-1, 0-2, 1-1)
Skott: 28-20
Utvmin: 8-8

Period 1:
1-0 Linus Lindström (Lukas Zetterberg, Andreas Wingerli)
1-1 Johan Järlefelt (Fredrik Forsberg, Lukas Vejdemo)

Period 2:
1-2 David Bernhardt (Adam Ollas Mattsson) PP2
1-3 Axel Jonsson-Fjällby (Christian Olsson)

Period 3:
2-3 Linus Lindström (Filip Berglund)
2-4 David Bernhardt (-)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.