J20SM: Skellefteå AIK vidare till SM-final.

0

Trots tre mål av Ludvig Elvenes var det Skellefteå AIK som skulle vinna den första semifinalen och därmed om än något oförtjänt, ta den första av två platser till morgondagens SM-final.

Rögle kom inte alls upp i nivå i inledningen av matchen, det var ängsligt och nervöst vilket syntes och något som Skellefteå AIK utnyttjade när man redan efter lite mer än en minut tog ledningen med 1-0. Rögle försökte studsa tillbaka men SAIK fortsatte spela tungt, man låg nära och stängde ner i stort sett alla försök till anfall av skånelaget. Som ett brev på posten kom även 2-0 sedan Filip Ternbom var alldeles för långt ut från målet vilket gjorde att han inte hann med i sidled och 2-0 var ett faktum.

Till slut lyckades Rögle få tryck på Skellefteå och Ludvig Elvenes såg till att ta tillbaka RBK in i matchen när han tryckte in reduceringen till 2-1 bakom Jesper Eriksson. Resultatet stod sig perioden ut.

Bättre spel nu.

Spelet såg betydligt bättre ut i den andra perioden, trots ett nytt tidigt mål av Skellefteå uppträdde Rögle nu betydligt bättre än man gjort i inledningen av den första perioden. Man åkte skridskor, spelade pucken snabbt och skapade tryck på SAIK vilket resulterade i numerärt överläge och väl där  dröjde det inte länge innan Ludvig Elvenes på nytt hittade nätmaskorna i samband med 3-2 målet.

Skellefteå var skakade och började uppträda lite grinigare än tidigare vilket bara gynnade Rögle som fick chansen i bl.a. spel fem mot tre i lite mer än en minut. Även om det förblev mållöst fanns tendenserna och man kändes nu som det bättre laget.

Med tio minuter kvar fastställde nämnde Ludvig Elvenes sitt hat-trick när han styr in skott från Gustav Jäderberg och efter ett par fartfyllda minuter gick matchen till övertid där Skellefteå avslutade snabbt och tog något oförtjänt den första finalplatsen.

Så här säger Tony Pappila om matchen:
– Jag tycker vi var värda en seger idag men de får in en puck i slutet som avgör och det är inte mycket att säga om det säger Pappila och fortsätter:
– Det var spänning i laget, det var en hel del i laget som gör sitt första slutspel så oavsett gör vi det bra men det var surt att det skulle sluta såhär.

Bronsmatch imorgon, hur laddar ni om?
– Det blir som vanligt, äta och sova. Vi ska ha det där bronset säger Tony och går in i omklädningsrummet.

Bronsmatchen spelas imorgon måndag med start kl. 11:00.
Den sänds på livearena.com för er som inte är på plats.

Matchstatistik:
Skellefteå AIK – Rögle BK: 4-3 (2-1, 1-1, 0-1, 1-0)
Skott: 33-32
Utvmin: 14-26

Period 1:
1-0 Adam Thilander (Khalid Ibrahim)
2-0 Lukas Zetterberg (Linus Lindström, Andreas Wingerli)
2-1 Ludwig Elvenes (Filip Karlsson, Lukas Elvenes)

Period 2:
3-1 Linus Lindström (Filip Berglund, Andreas Wingerli)
3-2 Ludvig Elvenes (Erik Santesson, Timothy Liljegren) PP1

Period 3:
3-3 Ludvig Elvenes (Gustav Jäderberg, Erik Santesson)

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.