J20SM: Djurgården till SM-final, nu väntar Skellefteå AIK

0

Semifinal i J20SM och derby mot AIK, kunde det bli bättre? Ja faktiskt! De regerande svenska mästarna Djurgårdens IF dödade snabbt matchen i period två och den där riktiga derbykänslan infann sig aldrig.

NYKÖPING – Det var aldrig något snack. Djurgården hade bestämt sig. Man satte både ton och tempo från start och trots att AIK gjorde allt för att sänka tempot i matchen och fast den första perioden såg ut att förbli mållös lyckades man inte stå emot när de regerande mästarna Djurgården tryckte på sent i perioden och 1-0 var ett faktum.

Stärkta av ledningsmålet trampade man på och man kan säga att de mål som skulle ha kommit i första perioden kom istället i den andra där man snart gick ifrån till en 3-0 ledning. AIK blixtrade till för en stund där man lyckades sätta press på mästarna och således även reducera till 3-1 men kort därpå svarade laget som till vardags huserar på Hovet upp med två snabba mål som dödade matchen.

Med 5-1 på tavlan inför tredje spelade Djurgården kontrollerat i den avslutande perioden. Trots ytterligare en reducering från Solnalaget höll Djurgården undan och SM-final nummer två på lika många år var ett faktum.

Ifjol vann man guld efter 3-1 mot Frölunda HC, i år möter man Skellefteå AIK, blir det guld även i år?

Patrik Klüft, tränare Djurgårdens IF J20, efter matchen:
SM final i år igen, hur känns det?
– Det är jätteroligt, vi hade en bra känsla i laget innan vi åkte hit och vi visste att det skulle bli en tuff match mot AIK. Vi spelar olika, de försökte dra ner på tempot på oss och lyckades ganska bra med det i stora delar av matchen säger Patrik och fortsätter:
– Att vi fick 1-0 var viktigt för då var det AIK som behövde öppna upp sig och sedan kommer vi ut och stänger matchen i den andra perioden totalt och vinner den överlägset i både skott och mål, (red anm: 25-5 i skott och 4-1 i mål). Vi visste att de även hämtat upp underlägen tidigare då de liksom inte ger sig och det ska man ha respekt för men vi städade av tredje perioden och sparade energi inför imorgon när vi möter Skellefteå vilket ska bli kul säger Patrik.

Ni har mött Skellefteå fem gånger under säsongen varav de har vunnit tre matcher och det har varit ganska jämna möten. Vad kan vi förvänta oss av er imorgon?
– Det där kommer bli en fartfylld historia med otroligt mycket kamp säger Patrik, ler och avslutar med:
– Det är prestige mellan lagen, vi spelar liknande hockey också. Det kommer bli kul!.

Finalen spelas imorgon måndag med start kl. 14:30 och den sänds på Livearena.com

Matchstatistik:
Djurgårdens IF – AIK IF: 5-2 (1-0, 4-1, 0-1)
Skott: 43-20
Utvmin: 6-6

Period 1:
1-0 Andreas Englund (Johannes Sandberg)

Period 2:
2-0 Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson, Adam Ollas Mattsson)
3-0 Jonathan Davidsson (Marcus Davidsson, Johannes Sandberg)
3-1 Max Lindholm (Oliver Ödman-Hadzinikolic, Fredrik Karlström)
4-1 Jonathan Davidsson (Johannes Sandberg, Marcus Davidsson)
5-1 Alexander Glimtoft (Adam Ollas Mattsson) PP1

Period 3:
5-2 Anton Schou

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.