J18SM: Leksand till SM-final efter jämn fight

0

Även den andra semifinalen i J18 Elit bjöd på riktigt härlig ishockey. Leksand drog det längsta strået sedan man något turligt öppnat målskyttet i matchen och kunde till slut vinna med 3-1 och därmed säkra den andra platsen i SM-finalen mot Frölunda HC på påskafton.

Trots att Malmö inledde semifinalen bäst var det Leksand som av en slump tog ledningen i matchen med 1-0 genom Nyköpingssonen Carl Skärström sju minuter in i den första perioden. En ledning man sedan behöll resten av perioden samt över den andra perioden som inte bara mestadels bestod av utvisningar utan även förblev mållös.

Den tredje perioden var endast åtta minuter gammal när Leksand återigen fick utdelning men bara sekunder senare var det reducerat till 2-1 sedan Malmös Oliver Olsson till slut lyckades överlista David Otter i LIFkaseen och man hade känning inför avslutningen.

Malmös push för kvittering kom sedan av sig något när Leksands Emil Lind med exakt två minuter kvar att spela fastställde matchens slutresultat 3-1 som innebar att Leksand spelar SM-final mot Frölunda HC på påskafton.

Morgondagens SM final börjar kl. 15:30 och sänds på Livearena.com

Matchstatistik:
Leksands IF – IF Malmö Redhawks 3-1 (1-0, 0-0, 2-1)
Skott: 30-30
Utvmin: 12-10

Period 1:
1-0 Carl Skärström

Period 2:
Inga mål

Period 3:
2-0 Oliver Kandergård (Philip Norberg Aspnäs, Axel Bergqvist)
2-1 Oliver Olsson (Casper Andersson, Joachim Blichfeld) PP1
3-1 Emil Lind (Carl Skärström)

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.