J18SM: Frölunda HC Svenska Mästare 2016!

0

Frölunda J18 säkrade det första guldet sen dubbeln i Globen 2010/2011 efter 1-0 mot Leksands IF i en tajt men fartfylld SM final. Albin Sethsson blev tillsammans med Arvid Söderblom som höll nollan stor matchhjälte.

Det var en klassisk SM final med två lag som verkligen gav allt. Det var genomgående hög fart och tajt spel där Frölunda inledde bäst och skapade de flesta chanser framåt. Trots detta förblev den första perioden mållös.

Något Albin Sethsson ändrade på med matchens enda mål fyra minuter in i den andra perioden där han överlistade David Otter i Leksandskassen. Frölunda uppträdde sedan med disciplin där man allt som oftast stängde ner varje försök till anfall från Leksand vilket innebar att man gick till pausvila med 1-0 på tavlan.

Den tredje perioden blev en jämn historia där Leksand försökte skapa sina lägen men puckarna gick alltsom oftast över målet snarare än på målet och de som trots allt gick fram trots uppoffrande spel i defensiven tog Arvid Söderblom hand om som höll nollan i finalen och därmed säkrade det första SM Guldet på sex år.

Pierre Johnsson, tränare Frölunda J18, efter matchen:
– Det känns för jävla gott just nu, det är en riktigt bra grupp detta och nu är vi bäst i Sverige som hela tiden var vårt mål.

På frågan hur de ska fira guldet svarar Pierre och skrattar:
– Det får vi se.

Matchstatistik:
Leksands IF – Frölunda HC 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Skott: 19-25
Utvmin: 4-2

Period 1:
Inga mål

Period 2:
0-1 Albin Sethsson (Filip Forsmark, Calle Ehrnberg)

Period 3:
Inga mål

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.