J18SM: Frölunda vidare till SM-Final som lag nummer ett!

0

Frölunda fick minst sagt en drömstart på semifinalen mot Modo Hockey där man visade prov på effektivitet och offensiv vilja när man till slut tog sig vidare till SM final med 3-1 på tavlan.

NYKÖPING – Inför dagens match hade Frölunda HC lastat på det man kunde lasta på och den som stack ut i mängden var finländaren Kristian Vesalainen som inte bara öppnade målskyttet i matchen, han gjorde dessutom sitt första mål i sin första match med Frölunda J18. Stärkta av ledningsmålet fortsatte man utmana och fick utdelning ytterligare två gånger i den första perioden genom Linus Weissbach och Elias Stendahl som i numerärt underläge avslutade målskyttet i perioden i samband med 3-0 målet.

Modo kom upp något i den andra perioden där man hade ett par chanser men Frölundas målvakt Arvid Söderblom stoppade de flesta försök från Övikslaget. Dock skulle utdelningen till slut komma sedan Modo, efter en minuts spel genom Jakob Stenqvist som i numerärt överläge såg till att bryta Arvid Söderbloms hittills hållna nolla. Efter reduceringen fick Modo ny energi och började pressa för ytterligare reducering men Frölunda spelade uppoffrande i egen zon där man täckte skott och såg till att hela tiden hjälpa sin målvakt vilket till slut resulterade i att man blev klar för morgondagens SM-final där vinnaren mellan den pågående matchen mellan Leksands IF och IF Malmö Redhawks står för motståndet.

Kalle Miketinac, Frölunda HC J18, säger såhär om dagens semifinalseger:
– Jag tycker vi gör en bra match, speciellt i första där vi gör tre snabba. Sedan hade vi en bra känsla hela matchen och Arvid spelade bra i målet.

Och om din egen insats? Du spelade bl.a fram till Stendahls mål där i numerärt underläge.
– Jag är nöjd, kemin med Vesalainen och Emanuelsson funkade bra så det känns bra.

Ni spelar SM-final imorgon.
– Det känns fruktansvärt roligt, vi missade chansen i fjol så det ska bli kul att vinna imorgon säger Kalle och ler självsäkert.

Köp våra bilder från matchen. Kontakta oss på redaktionen@pucksnack.com
Bild för webben: 75 kr st.
Originalbild för eget tryck: 150 kr st.

Matchstatistik:
Modo Hockey – Frölunda HC 1-3 (0-3, 0-0, 1-0)
Skott: 25-30
Utvmin: 12-12

Period 1:
0-1 Kristian Vesalainen (-)
0-2 Linus Weissbach (Filip Forsmark)
0-3 Elias Stendahl (Kalle Miketinac, Albin Sethsson) SH1

Period 2:
Inga mål

Period 3:
1-3 Jakob Stenqvist (William Eriksson) PP1

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.