U16SM: Timrå IK vidare till SM Final mot HV71

0

Timrå IK vann den andra semifinalen efter att ha vänt besegrat Frölunda HC med 4-3 efter straffar. Precis som i den föregående matchen mellan Brynäs IF och HV71 var det misstag som blev avgörande och för Timrå IK var det ett matchstraff som vände till medelpadingarnas fördel.

NYKÖPING – Det var en minst sagt kul hockeymatch att se, det var överlag högt tempo och målrikt. Åtminstone i den andra perioden där hela fem mål gjordes. Frölunda som gick in i perioden med 1-0 på tavlan utökade snart till både 2-0 och 3-0 innan ett olyckligt matchstraff för göteborgarna vände matchen till Timrås fördel där man reducerade till 1-3 och kort därefter 2-3 och skakade Frölunda rejält som för en stund tappade fokuset i passningsspelet och spelet framför mål vilket snabbt utnyttjades av Timrå som kunde kvittera sent i den andra perioden.

Frölunda krigade för ett ledningsmål i den tredje perioden och man hade gott om chanser men förutom bra målvaktsspel av Jakob Hellsten i Timråkassen var både stolpar och ribban i vägen för Frölunda och perioden förblev mållös vilket gynnade Timrå IK som visste att man var vassa på straffar och lyckades hålla undan till just straffavgörande.

Väl där satte man en av tre straffar bakom Erik Portillo genom Nils Höglander som blev stor matchvinnare med sina två mål medan Timrå IKs Jakob Hellsten spikade igen.

Segern innebar att man får sovmorgon imorgon då man ställs mot HV71 i SM Finalen med start kl 12:00.
För Frölundas del väntar match redan kl 09:00 mot Brynäs IF. Ett lag man slog så sent som i åttondelsfinalen med hela 8-2.

Matchstatistik:
Frölunda HC – Timrå IK: 3-4 (1-0, 2-3, 0-0, 0-0, 0-1)
Skott: 35-28
Utvmin: 33-8

Period 1:
1-0 Eric Engstrand (Albin Bardh)

Period 2:
2-0 Filip Ahlström (Melker Samuelsson)
3-0 Robin Sundman (-) SH1
3-1 Filip Hållander (Nils Höglander, Pontus Enlund) PP2
3-2 Nils Höglander (Philip Pallin, Jakob Lundberg)
3-3 Filip Hållander (Pontus Englund, Fabian Vestling Alm) PP1

Period 3:
Inga mål

Period 4:
Inga mål

Straffar:
3-4 Nils Höglander

Köp våra bilder från matchen. Kontakta oss på redaktionen@pucksnack.com
Bild för webben: 75 kr st.
Originalbild för eget tryck: 150 kr st.

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.