J20SM: Här är kvartsfinalerna i J20SM.

0

Nu är åttondelsfinalerna färdigspelade och ett par skrällar har vi bjudits på. Ett segertippat Malmö Redhawks som laddat på allt man hade blev utslaget av Färjestad BK samt ett förstärkt Rögle BK skickade ut HV71 ur slutspelet vilket innebär att vi har väldigt intressanta kvartsfinaler framför oss.

Nedan ser ni komplett uppställning samt spelschemat.

Frölunda HC – AIK
Kommentar:
Lagen känner väl till varandra, de har mötts två gånger i TopTio spelet dit AIK tog sig något oväntat. Både Frölunda och AIK är två lag som vill spela ishockey vilket siar om en fartfylld drabbning där Frölunda har övertaget efter två raka segrar (6-2 och 5-3). Mitt tips: Frölunda vidare till semifinal i Nyköping efter 2-0 i matcher.
Spelschema:
Match 1: Onsdag 16 mars kl 19:00 Ulriksdals IP, Solna
Match 2: Fredag 18 mars kl 19:00 Frölundaborg, Göteborg
Ev. Match 3: Lördag 19 mars kl 14:00 Frölundaborg, Göteborg

Skellefteå AIK – Färjestad BK
Kommentar:
Färjestad slog oväntat ut Malmö Redhawks och ställs nu mot Skellefteå AIK. Ett lag man hittills i år mött två gånger varav man har förlorat båda mötena (3-5 och 3-4) och kommer om man inte får förstärkning från A-laget även förlora kvartsfinalen. Mitt tips: Jag är övertygad om att Färjestad kommer ta åtminstone en match men sen tar det stopp. Skellefteå vidare till semifinal i Nyköping efter 2-1 i matcher.
Spelschema:
Match 1: Onsdag 16 mars kl 19:00 Löfbergs Arena, Karlstad
Match 2: Fredag 18 mars kl 19:00 Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
Ev. Match 2: Lördag 19 mars kl 12:00 Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå

Brynäs IF – Rögle BK
Kommentar:
Rögle överraskade i stort sett alla när man slog ut HV71 efter 2-1 i matcher tidigare i helgen och med tanke på vilket lag man ställer på isen även i kvartsfinalen finns risken att Brynäs resa tar stopp här. För att slå Rögle kommer Brynäs att tvingas spela på topp i samtliga matcher och jag tror inte att de kommer klara det. Mitt tips: Rögle BK vidare till semifinal i Nyköping efter 2-0 i matcher.
Spelschema:
Match 1: Onsdag 16 mars kl 19:00 Lindab Arena, Ängelholm
Match 2: Fredag 18 mars kl 19:00 Gavlerinken, Gävle
Ev. Match 3: Lördag 19 mars kl 11:00 Gavlerinken, Gävle

Linköping HC – Djurgårdens IF
Kommentar:
Den tuffaste kvartsfinalen av dom alla. Linköping som slog Växjö med 2-0 i matcher ställs mot de regerande Svenska Mästarna Djurgårdens IF och det kommer att bli en tajt och grinig matchserie. För egen del känns det hugget som stucket men Linköping har vunnit mot Djurgården vid lagens två möten i TopTio spelet varav en på straffar och vet hur man slår mästarna. Mitt tips: Linköping HC vidare till semifinal i Nyköping efter 2-1 i matcher.
Spelschema:
Match 1: Onsdag 16 mars kl 19:00 Hovet, Johanneshov
Match 2: Fredag 18 mars kl 19:00 Stångebro Ishall, Linköping
Ev. Match 3: Lördag 19 mars kl 14:30 Stångebro Ishall, Linköping

Kvartsfinalerna avgörs i en matchserie Bäst av tre och de fyra topprankade lagen inleder på bortaplan.

/Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.