J18SM: Fördel Linköping HC!

0

Förutom smygstarten på åttondelsfinalerna mellan Örebro HK och Brynäs IF som startade redan i onsdag drog övriga J18 Elits åttondelsfinaler igång på torsdagskvällen och det var de förväntade lagen som tog sina segrar.

LINKÖPING – I Linköping drabbade Linköping HC och Djurgårdens IF samman i en fartfylld match där Djurgården inledde målskyttet i matchen trots att det var LHC som hade det mesta spelet och skapade de flesta chanserna i den första perioden men pucken ville inte in för hemmalaget som istället fick vänta till mitten av den andra perioden innan man i numerärt överläge lyckades spräcka Djurgårdskeepern Filip Larssons hittills hållna nolla genom Oliver Horsell. Dessförinnan hade man både haft två skott i stolpen samt ett i plocken så visst skapade Linköping lägen.

Djurgården studsade tillbaka och bara minuten senare hade man på nytt tagit ledningen genom Oscar Jahnstedt och återigen fick Pelle Torstensson och hans manskap inleda en ny period i underläge.

Den tredje perioden blev något avmattad, mycket tack vare ett mer och mer defensivt Djurgården vilket öppnade för Linköping som efter sju minuters spel återigen lyckades kvittera, denna gång till 2-2 som även blev periodens slutresultat.

Klockrent skott i ribban och vinst på straffar!

Det väntade övertid, en övertid som förblev mållös och det märktes att det var en match av betydelse för inget lag ville göra några misstag och man visste att detta skulle komma att avgöras på straffar sedan Linköpings Wilmer Lundblad väldigt målande för Linköpings alla chanser den här kvällen satte ett klockrent skott i ribban med fyra minuter kvar att spela.

Väl i straffläggningen var det till slut Linköping som sköt hem den första segern genom Jonathan Rodensjö som under straffläggningen satt sina båda straffar och därmed kan Linköping redan på lördag vid seger avancera vidare till kvartsfinalsspel.

Segersiffrorna blev till slut 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0)

Pelle Torstensson, tränare Linköping HC J18, efter matchen:
– På det stora hela var det en bra hockeymatch. Det var två lag som höll farten och ville spela. Sett över 50 minuter är vi det bättre laget, vi vinner målchanserna med 21-7 men gör bara två mål i fulltid och har ett par skott i både ribba och stolpe men vi  fick inte dit pucken och Djurgården är ett tight lag som kör på och håller ihop laget, de är fysiska och gillar fysisk ishockey säger Pelle och fortsätter:

– Det finns mycket positivt att ta med men vi saknar lite känslan av att i den heta ytan gäller det att vi får in pucken och det gäller att ta fighten men det kommer säger Pelle.

Ni möter Djurgården i den andra matchen imorgon, hur går tankarna inför det?
– Det blir jättetufft, det är alltid annorlunda att komma till Hovet och spela. Det gäller att vi följer gameplan och nyckeln blir fart. Vi förväntar oss att ”Schille” får med sig de två killarna som inte var med och vi får hålla ihop laget inledningsvis samt hålla uppe vår fart  och växa in i matchen så kommer vi göra det svårt för dom säger Pelle avslutningsvis.

Övriga resultat J18 Elit Åttondelsfinaler:
Södertälje SK – Timrå IK: 0-6
Almtuna IS – Frölunda HC: 1-4

//Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.