J20SM: Frölunda går in i slutspelet!

0

Idag börjar J20SM slutspelet och först ut är åttondelsfinalerna. Landets 16 bästa J20 SuperElit-lag ska göra upp om de åtråvärda platserna i nästa veckas kvartsfinaler dit endast åtta lag kommer att ta sig. Åttondelsfinalerna spelas i en serie om bäst av tre där de lag som är topprankade börjar borta för att sedan få en, ev. två hemmamatcher för att avgöra.

Pucksnack.com var nere i Frölundaborg igår tisdag där Frölunda J20 var i full fart med att slipa på de sista detaljerna inför onsdagens första åttondelsfinal och det var en fartfylld träning där samtliga spelare hade gott humör och alla såg fram emot det som komma skall.

Olbing3

Foto: Jacob Olbing Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

Vi fick ett snack med bl.a. Jacob Olbing, backen som den här säsongen tagit flera kliv framåt i sin egen utveckling och räknas till en av lagets mest stabila backar som får stort förtroende av tränarparet Benker/Pietilä.
– Det ska bli kul att det börjar, det är detta man gått och väntat på hela säsongen. Karlskrona är ett lag som är tunga att möta, de spelar hårt så det kommer bli en tuff serie säger Jacob och fortsätter:
– Det gäller att vi fokuserar på vårt eget spel och spelar så som vi gjort det sista, då tror jag att vi kommer ta hem detta.

Vad säger du om din egen utveckling den här säsongen?
– Jag har tagit steg i rätt riktning hela säsongen och hittat mitt spelsätt så det känns bra.

Vi träffade även på ett annat känt ansikte i Frölundaborgs innandömen, backen Alexander Younan som återvänt hem från IK Oskarshamn dit han varit utlånad större delen av vårsäsongen för att spela seniorhockey. Självklart ville vi veta vad lagkaptenen tar med sig från seniorhockeyn tillbaka till Frölunda och hans tankar om motståndet Karlskrona HK.

Younan1

Foto: Alexander Younan Fotograf: Christian Wahlgren, Pucksnack.com

– Det är skönt att vara hemma igen, jag har följt grabbarna i TopTio-spelet och det känns som vi har en bra kemi i truppen och ser fram emot åttondelsfinalerna mot Karlskrona säger Alexander och fortsätter:
– Vårt självförtroende är på topp och vi ska åka ner dit och göra en bra match och ge oss själva en fördel inför fredagens returmöte hemma i borgen.

Vad kan vi förvänta oss av dig nu, vad tar du med dig från Oskarshamn som du tillhört hela vårsäsongen?
– Farten, mer offensiv och bidra med energi till laget och små detaljer i spelet.

Vilka detaljer menar du då?
– Spelet utan puck, hur man agerar i en pressad situation när man ska hämta pucken och att vrida på huvudet och släppa pucken snabbare exempelvis för att vända spelet säger Alexander.

Precis som Jacob Olbing och Alexander Younan var även huvudtränare Johan Benker på gott humör och såg fram emot dagens utmaning.
– Vi har tränat med fart, slipat på detaljer och grabbarna ser taggade ut, de vet att det är allvar på gång.

Ni valde Karlskrona, vad kan du säga om de som motståndare? Ni har ju trots allt mött dom tre gånger i vinter där ni vunnit två och förlorat en.
– Ja, de är ett hårt arbetande lag som inte ger oss något gratis. Visst, det sprang iväg i resultat sist vi möttes (6-1) men det lär inte bli lika stora siffror ikväll säger Johan och fortsätter:
– Vi ska fokusera på vårt spel och det som gjort oss framgångsrika och göra vårt för att ta med oss en seger hem. Men det kommer bli stentufft och vi ska vara ödmjuka inför uppgiften.

Om man ser till laget, Alexander Younan är tillbaka från IK OSkarshamn men utöver det, gör ni några förändringar eller kör ni med samma lag som ni gjort hittills?
– Ja det stämmer att han är tillbaka, han har sett bra ut och går direkt in i laget. Vi åker med fyra kedjor och sju backar, ett fullt lag. Vi är skadefria vilket känns bra säger Johan avslutningsvis.

Åttondelsfinalen mellan Karlskrona HK och Frölunda HC startar alltså 19:00. Den sänds precis som övriga av kvällens åttondelsfinaler på sports.livearena.com

Övriga åttondelsfinaler:
Rögle BK – HV71
Luleå HF – Skellefteå AIK
Södertälje SK – Brynäs IF
Växjö Lakers – Linköpings HC
Leksands IF – Djurgårdens IF
IF Malmö Redhawks – Färjestad BK
Modo Hockey – AIK

/Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

***

Följ oss på sociala medier:
Twitter @Pucksnack
Facebook Pucksnack
Instagram Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.