J18SM: Här är åttondelsfinalerna.

0

Till skillnad från J20 SuperElit där topp 8 lagen alla spelar åttondelsfinal gick de två bäst placerade lagen i J18 Allsvenskan Södra och Norra direkt till kvartsfinal medan trean och fyran i respektive grupp idag har valt sina motståndare till åttondelsfinalerna.

Åttondelsfinalerna spelas i en serie i bäst av tre där det bäst placerade laget i respektive omgång börjar borta för att sedan få en, ev. två avgörande matcher på hemmaplan.

Nedan ser ni klubbarnas val samt kommentar från mig.

Timrå IK – Södertälje SK
Kommentar:
Kanske inte ett helt oväntat val av Timrå som har 2-0 i matcher mot just Södertälje SK i Allsvenskan Norra. Man känner väl till Södertälje och har självförtroendet nog att våga välja dom i en serie av bäst av tre. Mitt tips: 2-0 till Timrå IK.

Djurgårdens IF – Linköping HC
Kommentar:
Detta var oväntat med tanke på fjolåret och att Linköping slog ut just Djurgården så revanschlustan är stor hos 08-laget. Lägg därtill att merparten av spelarna var det lag som tog SM Guld med Djurgården U16 ifjol så här har Pelle Torstensson och hans manskap en rejäl bit att tugga i sig. Dock tror jag att det är just Pelle T och co som kommer avancera så, Mitt tips: 2-1 till Linköping HC.

Frölunda HC – AlmtunaIS
Kommentar:
Väldigt oväntat val av Frölunda måste jag säga. Det som talar för Frölunda i den här matchserien är lagets bredd, fart och individuella skicklighet samt en Karl Markström som kommer från just Almtuna som förmodligen kan delge både den ena och den andra svagheten i Uppsalalaget.
Mitt tips: På papperet ska Frölunda vinna den här serien i två raka men jag kör säkert och säger att Frölunda går vidare till kvartsfinal efter 2-1 i matcher.

Brynäs IF – Örebro HK
Kommentar:
Örebro är kända för att spela tufft och hårt och Brynäs har ett par gubbar med tyngd vilket gör att det garanterat kommer smälla. Frågan är bara om Örebro kommer orka tre raka matcher mot de regerande mästarna Brynäs IF? Med tanke på vad Brynäs kan ladda på med för spelare tror jag inte Örebro orkar hela vägen ut. Mitt tips: Brynäs blir för tunga och tar detta i två raka matcher. Brynäs vidare till kvartsfinal 2-0 i matcher.

Timrå IK, Djurgårdens IF, Frölunda HC och Brynäs IF startar alla på bortaplan för att sedan återvända hem till respektive arena för en, ev. två matcher beroende på hur det gått i matchserien. För mer exakta matchtider, håll koll på lagens officiella hemsidor.

OBS! Matchen Örebro HK – Brynäs IF smygstartar redan nu på onsdag den 9 mars kl 19:00.

//Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.