J20 SM: Här är åttondelsfinalerna!

0

Nu börjar det roligaste på säsongen. Topp-8 lagen i J20 TopTio har valt motståndare för de kommande åttondelsfinalerna som startar nu på onsdag den 9 mars.

Åttondelsfinalerna avgörs i en serie i bäst av tre matcher.

Nedan ser ni det kompletta valet:

1. Frölunda HC – Karlskrona HK.
Kommentar: Denna serie kommer bli fysisk. Första gången lagen drabbades samman i Frölundaborg föll Frölunda med 5-2 och efter matchen blev det grinigt mellan spelare och ledare. De två matcherna efteråt vann Frölunda lekande lätt. Mitt tips: Frölunda vinner med 2-0 i matcher.

2. Skellefteå AIK – Luleå HF.
Kommentar: Enligt de flesta ska Skellefteå AIK vinna detta men Luleå är ett svårt lag som kommer ge Skellefteå en rejäl match. Risk för skräll här då Skellefteå har en tendens att vika ner sig när det gäller som mest. Mitt tips: 2-1 i matcher till Luleå.

3. Brynäs IF – Södertälje SK.
Kommentar: Södertälje är ett lurigt lag som är svårt att greppa. Det är något ett namnkunnigt Brynäs kommer få erfara och det kommer bli tajt. Mitt tips: Brynäs IF vidare till kvartsfinal efter 2-1 i matcher.

4. Linköping HC – Växjö Lakers.
Kommentar: Det har varit turbulent i Växjö som trots detta går in i slutspel för första gången men de hinner knappt känna känslan då Linköping känns som numret större. Mitt tips: Linköping vidare efter 2-0 i matcher.

5. Djurgårdens IF – Leksands IF.
Kommentar: Modigt val av de regerande mästarna Djurgårdens IF som tidigare under säsongen förlorat två matcher och vunnit en när lagen drabbat samman. Detta är nog den mest ovissa matchserien i åttondelsfinalerna. Mitt tips: DIF vidare efter 2-1 i matcher.

6. Färjestad BK – IF Malmö Redhawks.
Kommentar: Här kommer Färjestad få något att bita i. Malmös fart och stora spelare kommer bli avgörande och skicka ut värmlänningarna ur JSM. Mitt tips: 2-1 till Malmö Redhawks.

7. HV71 – Rögle BK.
Kommentar: Det hade varit intressant att se hur HV71s tränare Jonas Holmström tänkte när han valde Rögle. Då Rögles SHL lag förmodligen spelat klart kommer de lasta på både det ena och andra namnet, lägg därtill en Tony Pappila i högform så är risken att Jönköpingslaget åker ut. Det kommer krävas tre matcher för att utse vinnaren. Mitt tips: Tyvärr för HV71 så kommer Rögle ta serien och 2-1 i matcher.

8. AIK – Modo Hockey.
Kommentar: Förmodligen den jämnast serien där AIK vunnit två möten på straffar och Modo en match med uddamålet. Det är två lag som kan varandra bra, spelar liknande ishockey och om det var tajt mellan de i serien kommer det bli fortsatt tajt. Mitt tips: Modo vidare efter 2-1 i matcher.

Topp-8 lagen startar borta för att återvända hem till respektive arena för en, ev två matcher beroende på hur det gått i matchserien. För mer exakta matchtider, håll koll på lagens officiella hemsidor.

//Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.