J20 SuperElit: Uteblivna sändningar skapar reaktion

0

LiveArena.com är den webbaserade tjänst som distribuerar matcherna via nätet från klubbarnas J20 SuperElit och andra matcher. Nu kommer stark kritik efter omfattande misslyckande kring sändningarna tillkommit.
– Så här får det inte gå till, säger Stefan Lövstrand från LHC Media. 


Det är inte allt för längesedan som tjänsten trädde i kraft, och alla föreningar med A-lag på elitnivå fick möjligheten och utrustningen till att sända sina J20 SuperElit, J18, U16 och övriga matcher.

Skillnaden är att SuperElit-matcherna kan bandas för klubbens räkning samt att den har en kostnadsgrad sedan en tid tillbaka, när LiveArena valde att satsa på högre prestanda, kommentatorer och även nya datasystem för programmet som visar sändningen.

Får en ekonomisk ersättning

För varje sänd match via SuperElit och LiveArena tillkommer idag en ersättning á 1 500 SEK per match som sänds från de lag som spelar i SuperElit. Detta är summan som ges när kommentator är med i matchen, vilket har ställts som ett krav på involverade klubbar att tillhandahålla i förhållande till den inkomst som kommer till föreningen i fråga.

Många jobbar dock ideellt och låter laget få den ersättningen istället.

En av dom är Stefan Lövstrand, som jobbar inom LHC Media-avdelning.
– Man kan se det på ett sätt att man jobbar som en anställd, där en del av ersättningen tillkommer i din egen ficka, eller låta föreningen/laget ta del av allting som LiveArena betalar. För min del är det inget bekymmer då jag mer än gärna se föreningen växa och att extra tillskott alltid är nyttigt för ungdoms- och juniorverksamhet. 

Ställer det inte vissa krav på föreningen då? 
– Självklart! Man kan inte ha en sändning och tro att pengarna ska rulla in, bara så där. Utan man får ha den aspekten att det är faktiskt åskådare, föräldrar, släktingar m.fl. som betalar för den här tjänsten, precis som all annan PPV-TV. Och då är kravet på oss att vi ska se till att sändningen håller hög klass, och kanske t.o.m. utveckla till ytterligare steg som finns framför oss. 

Uteblivna sändningar allt vanligare

Men den senaste tiden och med en grundserie som går mot sitt slut, har man tendensen till slapphet och misskötsamt kring flera klubbar kommit till.

En av dessa är Färjestad BK, som missat att ha sändningarna aktiva under säsongen. Enligt källa till Pucksnack.com har enbart två eller tre stycken matcher har aktiv sändning med kommentatorer.

Idag – den 5 december 2015 – stod två matcher stilla, medan Rögles match sändes från bakom plexiglas och nätskydd, då hallen hade den utformningen att annan placering troligen var olämplig. På Twitter uttalades det kritik från var och varannat håll. Bl.a. från Rasmus Senator, skribent på Hockeymagasinet.
– Dags för högre krav från på klubbarna. Det går inte att göra en seriös satsning med det här skämtet till sändningar. Höj er!

Även Stefan från LHC Media kommenterade vidare till Pucksnack.
– Så här får det inte gå till. Jag är mycket besviken helt enkelt, mest för att det sitter folk utifrån och betalar för att se matcherna, då man inte alltid kan åka på bortais när det kanske är 20-30 mil enkel resa t.ex. 

Notis: Pucksnack har försökt att nå Färjestad för en kommentar men har inte fått något svar i skrivande stund.


Har ni åsikter?
Kommentera gärna och tyck till i vårt kommentarsfält.

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.