J18/J20: Ispremiär i Linköping

0

Den årliga ispremiären presenterade lag från olika instanser inom Linköpings HC, därav de äldsta juniorerna också genomförde en internmatch mellan varandra.


LINKÖPING

I sådana här dagar är det något förlösande med en ispremiär, med spelare inom föreningen som går loss på isen framför en engagerad publik som uttrycker ren glädje över att man får se på ishockey igen. Det är med andra ord en ny säsong som officiellt startat.

”Kommer jobba ihop”

Foto: Pucksnack.com

Foto: Pucksnack.com

Hos just LHC ställde sig deras J18- och J20-lag emot varandra för att göra upp i den årliga internmatchen. Vad som blev nytt för i år var att två gamla medarbetare stod i motsatt bås, Pelle Torstensson och Johan Åkerman (nu i J20).
Vi kommer ändå fortsätta att jobba ihop, där kommunikation mellan J18 och J20 kommer vara viktigt. Då är det en fördel att vi har erfarenhet av varandra sedan tidigare, säger Johan till Pucksnack.

Vad tycker du om att ha fått kicka igång säsongen?
– Tycker det är roligt med en sådan här grej. Det har Linköping lyckats med flera gånger med det här upplägget som de har med juniorlag, damlaget och sist då med A-laget.

”Hade varit tufft att sänka honom”

Foto: Pucksnack.com

Foto: Pucksnack.com

Även Pelle var nöjd med starten, även om det blev en ”bitter” förlust med 1-0 mot J20-laget, där Vilmos Gallo gjorde det enda målet i matchen.
Det är kul att Johan fick vinna, det måste han också få känna tycker jag. Det hade varit rätt så tufft mot honom att sänka honom första veckan, säger Pelle med ett leende.

Nu väntar en intressant vecka för båda lagen, med en resa till finska fastlandet och träningsmatcher mot både Espoo Blues och Jokerits J18- och J20-motsvarigheter. En annan typ av ishockey som Pelle tror kommer gynna deras utvecklingsväg och förberedelser inför säsongsöppningen.

Innan den kommer även GK Feskarn Trophy, med spel mellan 21 till 23 augusti.


 

– Stefan Lövstrand

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.