J18SM: ”Så jävla skönt att knyta säcken nu och ta guld här!” – Linus Öhlund

0

J18SM säsongen 2014/2015 är över och det blev till slut Brynäs IF som fick lyfta bucklan inför ca 700 personer på läktarna i Nyköping Arenor som i år stod som arrangör av J18SM.

DSC_8239

Foto: Linus Öhlund Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

[Nyköping] Brynäs knep det efterlängtade guldet, sitt andra på tre år, efter att man besegrat Leksands IF med klara 5-2 och det var aldrig något snack. Brynäs var genomgående det bättre laget matchen igenom där man effektivt tryckte tillbaka Leksand som hade svårt att skapa något. Vi fick ett snack på isen med Brynäs lagkapten Linus Öhlund som tidigare tagit guld med föreningens U16 lag samt silver med Tv-Puckslaget och äntligen fick han knyta säcken med ett efterlängtat SM Guld med sitt J18 lag.

– Det är en helt otrolig känsla, det är svårt att beskriva. Vi tog guld med U16, silver med TV-puckslaget så det är förbannat skönt att få knyta säcken genom att ta guld här och nu – Tredje gången gillt!

Vad skulle du säga var det direkt avgörande för att det är du som står här och firar med ditt lag och inte Leksand?
– Vi visade en jävla moral igår mot Timrå där vi kom tillbaka tre gånger om och kunde avgöra i sudden så det tog vi med oss in i den här matchen och vi visste att om vi spelade vårt spel så skulle vi ta det och det gjorde vi!

Hur kommer ni fira guldet nu då?
– Det vet jag inte, antar att det blir något på bussen hem idag och sen lär vi dra ihop något hos någon i laget. Jag ska ju iväg med landslaget och U18VM också så det blir fest nu och sen ladda om för mig och några grabbar till.

Det blir med andra ord alkoholfritt nu då?
Linus bryter ut i skratt och svarar – Eller HUR! innan han skrinnar iväg och fortsätter firandet med sina lagkamrater.

DSC_8178

Foto: Lars Lövblom kramar om en av sina spelare efter att man bärgat guldet! Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

Mitt i all glädje som utspelade sig framför oss på isen fick vi ett kort snack med huvudtränaren Lars Lövblom som tagit sitt lag till det andra guldet på tre år.
– Det är naturligtvis jätteroligt. Det är kul att få uppleva detta ytterligare en gång. Jag tycker att det var krampaktigt igår där små marginaler och en hel del tur avgjorde. Idag var vi klart bättre än Leksand och den här gruppen spelare har växt ju längre säsongen har gått.

Hur kommer ni fira?
– Vi får se, killarna lär fira så får vi se hur vi ledare firar men nu är det hem till Gävle först.

Stort grattis Lars!
– Tack!

Se vårt bildspel från matchen på vår FOTOSIDA! Vill ni ta del av originalen, hör av er: redaktionen@pucksnack.com
För komplett statistik från matchen: Swehockey

Därmed är säsongen J18 Elit över. Brynäs IF är härmed Sveriges Bästa J18 lag. Vi på Pucksnack.com tackar samtliga lag för den här säsongen. Det har varit en resa så ses vi efter sommaren igen.

Följ oss på sociala medier:
Twitter: Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.