J18SM: En tuff säsong summeras med bronsmedalj.

0

NYKÖPING. Timrå är tredje bäst i Sverige.
I alla fall deras J18-lag. En match som speglas av enkelt och kompakt spel tillsammans med en bra målvakt som bara släppte en puck förbi sig mot motståndarlaget Frölunda HC.
– Det är underbart! En tuff säsong rakt igenom, men det är riktigt underbart att stå här, säger Jonathan Dahlén.


En match som många kan säga var rättvis – med tanke på resultat, lag och spel. Timrås organisation fick gotta sig med en bronsmedalj från J18-serien när man lyckades besegra ett förvirrat Frölunda på Rosvalla i Nyköping. En säsong som summeras med en välförtjänt bronspeng efter 13 raka segrar innan gårdagens förlust mot Brynäs.

Jonathan Dahlén säger till Pucksnack att det är skönt att stå här med resultat i hand, med tanke på det som hänt.
Först med konkursen i föreningen samt det med vår lagkamrat, Järnberg, som åkte på ett hjärtstopp under säsongen. Det är underbart att man kan stå här med en 6-1-vinst i slutändan och bronsmedalj. 

Hattrick! Tre mål från Dahléns klubba idag. Foto: Sophia Törnell

Hattrick! Tre mål från Dahléns klubba idag.
Foto: Sophia Törnell

FRÅN START HADE MAN åsynen av två lag som ville olika. Timrå visade framfötterna, medan Frölunda kändes tvekande och väldigt avvaktande. Konsekvent nog fick man även spela i boxplay väldigt snart och bara fem minuter in i matchen punkterade Theo Bergström nollan hos Victor Brattström, återigen i Frölundas kasse.

2-0 kom bara 1:52 efter det första målet, och precis som det första målet genom en närkamp framför målet, där Frölundas försvar såg allt för snälla ut. Jonathan Dahlén hade inga problem att lirka in pucken.

FORTSÄTTNINGSVIS SÅG MAN hur Timrå spelade ut på sina motståndare, där man använde sig utav hela isytan mellan sig själv och offensiv zon.

Frölundas reducering, genom Frantisek Hrdinka, under inledningen av den första perioden kan beskrivas som kortvarig energi för laget. Man kom inte mycket längre än så.

Rakt igenom spelade man på ett enkelt sätt och skapade sina möjligheter på ett nästan förvirrat Frölundalag, var man inte kunde få ordning på sitt spel i egen zon.

Frekvent hade Brattström besök framför sin kasse, och man hade otroligt svårt att få ordning på just den detaljen i spelet.

TIMRÅ VAR I SLUTÄNDAN det bästa laget ute på isen.

Man lyckades få utdelning på sina chanser och inte obemärkt vann man idag med brutala siffror. Frölundas utdelning på chanserna skrivs även som något ojämnt fördelade, och där gjorde Timrås målvakt – Viktor Öjdal – en riktigt bra insats för att hålla sin kasse fri från mål.

Hur gick tänket inför den sista perioden? 
Att allt kan hända i hockey! Haha. Kanske låter löjligt, men vi trodde ju inte att vi hade vunnit då utan vi ville fortsätta med vårt spel fram till slutet, säger tremålsskytten Jonathan Dahlén.

Matchen var i princip redan över efter den andra perioden, efter att Jesper Wiberg punkterat tillställningen med ett 5-1-mål i numerärt underläge för sitt lag. 6-1 kom tidigt in i den tredje, och det blev det sista målet. Timrå är det tredje bästa laget i Sverige, på J18-nivå. Jonathan Dahlén sista målskytt för Timrå i matchen.


 

– Stefan Lövstrand

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.