J18SM: Brynäs IF – J18-mästare 2015

0

NYKÖPING. Brynäs IF är svenska mästare 2015 i J18-slutspelet.
Efter en stabil seger mot Leksand med 4-2, efter mål av bland annat Jens Lööke, som var otroligt glad efteråt.
– Känns underbart! säger han till Pucksnack.


En säsong som tampats med viss motgång, men man hamnat på topplacering rakt igenom alla serier fick avsluta med en kanonmatch mot sin nemesis Leksand i årets upplaga av J18-finalen. Den som numera får titeln ”Gävledala-finalen”.

ETT PROV PÅ HUR väl man jobbat till sig ett resultat som varit efterlängtat. Man vinner efter att ha tagit sig vidare genom topplacering i J18 Elit och J18 Allsvenskan Norra – där man kamperat med Leksand hela säsongen i princip.

I år var man även i finalen mot varandra, där Brynäs till slut kom på överhand och fick lyfta bucklan till taket i Nyköping.
Det känns otroligt skönt att få avsluta på det här sättet, säger 4-1-målskytten Jens Lööke.

Med din säsong: A-lagsspel, JVM och nu J18-guld dessutom. Hur är känslan?
– 
Den har ju varit väldigt upp och ned kan jag säga. Men nu när man står här, och att man får åka iväg till ett VM med ett guld dessutom. Helt underbart! 

Brynäs började matchen väldigt aktivt, men släppte till en hel del chanser från Leksand – och man trodde att det skulle bli en jämn match. En stund in i den andra perioden, var allt detta bortblåst.

Man fortsatte att köra vidare på sitt spel och Brynäs spelade ut på ett väldigt komfortabelt sätt. Samtidigt som man hade en stabil målvakt i Felix Sandström som stod pall mot det tryck som kastades mot honom.

NÄR MAN TILL SLUT gjorde 3-1 under början på den tredje perioden – Leksand lyckades få till en reduceringspuck (2-1) tidigt i den andra – märktes det att Brynäs inte skulle släppa på matchen. Det såg tryggt ut från början till slut på den tredje perioden, och guldet landade till slut i Gävle.
Det har varit jämna matcher under säsongen mot Leksand. Idag blev det en stabil seger och det var en perfekt avslutning kan man säga, avslutar han.

Matchen slutade till slut 4-2. Löökes mål svarades upp från Leksands håll efter att Eric Winbergh reducerat resultatet till något snyggare siffror.


– Stefan Lövstrand

 

 

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.