J18SM: Brynäs IF till SM Final!

0

Brynäs IF gick något oväntat till SM Finalspel imorgon efter 4-3 seger i sudden death mot Timrå IK men istället för glada skratt och tillrop överskuggades matchen av en domarskandal som skulle komma att avgöra hela semifinalen.

Det skulle bli en betydligt öppnare fight än vi trodde från början där underdogen Timrå IK var laget som tog tag i det och gång på gång pressade tillbaka Brynäs IF. Mycket tack vare två raka numerära överlägen tidigt i den första perioden. Men det var inte överlägena som gav matchens första mål, tvärtom, med en man mindre i Brynäs första powerplay resulterade en tavla av målvakten Felix Sandström i att Timrå, faktiskt välförtjänt, kunde ta ledningen med 1-0. Även om tempot var högt i den första perioden så var det en något händelselös period.

Sedan följdes lagen åt genom perioderna där Timrå var laget som hela tiden såg till att ha ett mål ner på Brynäs men Gävlelaget hittade vägar att komma tillbaka in i matchen och en sen kvittering i den tredje perioden betydde inte bara 3-3 utan även sudden death där allt verkligen blev satt på sin spets och skulle man följa mönstret hittills i matchen skulle Timrå IK även ta hem övertiden.

Men nu var det andra krafter igång. Efter en ytterst tveksam insats av domaren Richard Andersson som tog fokuset från matchen gjorde bedömningen från höger tekningscirkel att det var mål när Brynäs Jens Lööke lurade ner Timråkeepern Viktor Öjdal trots att han inte hade någon möjlighet att se detta över huvudtaget. Detta skapade givetvis stora diskussioner och protester då flera personer på läktarna plus spelarna på isen såg att pucken aldrig var inne men att Brynäs tilldömdes seger ändå.

Vi fick ett snack med Timråspelaren Jonathan Dahlen som säger följande som matchen:
– Vi gjorde som vi gjorde hela säsongen som varit tuff för oss och matchen var tuff där vi leder matchen igenom men vårt powerplay idag kunde varit bättre.

Du och Elias Petersson hittar varandra riktigt bra där ute.
– Ja det gör vi och är skitkul att spela med Elias och man kan tycka att det borde räckt hela vägen och det kändes som det var vårt år.

Ny match imorgon där det gäller brons, hur laddar ni om?
Vi deppar ihop nu men kommer igen starka. Vi står upp även fast vi förlorat. Imorgon är en ny dag.

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.