U16SM: Tajt defensiv och hög fart avgjorde.

0

Kvartsfinalerna i U16SM  är i full gång och åtta lag som är uppdelade på två spelorter ska bli fyra inför JSM som drar igång på skärtorsdagen nästa vecka.

I Göteborg bjöds vi på en jämn kamp mellan Frölunda och Luleå där Frölunda tack vare hårt arbete till slut besegrade Luleå med 2-1 efter mål av Kalle Miketinac och Joseph Berger. Trots att det var hemmalaget Frölunda som skapade mest i den första perioden och dessutom tog ledningen i matchen jobbade sig Luleå tillbaka och kvitterade sent i den första perioden genom Anton Andersson när matchen stod och vägde.

Matchen i sin helhet bjöd på högt tempo och stundtals mycket fysiskt spel och om den första matchen mellan Djurgården och Leksand bjöd på mycket mål var det precis tvärt om i den här matchen. Det var tajt mellan lagen och svårt att sia om vilket lag som skulle vinna men Frölundas något högre spetskompetens avgjorde sedan Joseph Berger sköt in 2-1 pucken sent i den andra perioden och med en tajt defensiv samt mycket bra målvaktsspel av Arvid Söderblom lyckades Frölunda hålla undan i den tredje perioden när Luleå pressade som mest för kvitteringsmålet.

Vi fick ett snack med Frölundas tränare Tobias Johansson efter matchen.
– Vi gör en bra arbetsprestation mot ett bra Luleå där vi får anpassa vårt spel efter lite hur spelbilden utvecklas. Dom, Luleå, har lite mer puck än vad vi vill att dom ska ha men killarna jobbar hårt. Vi åker mycket skridskor, sätter press och kunde gå ganska brett på folk så jag är nöjd, vi kommer ju undan med en seger.

På lördag kl 14:00 väntar ytterligare en tuff match för värdlaget Frölunda när man ställs mot skridskostarka Leksands IF som snöpligt förlorade mot Djurgården . Luleå möter Djurgårdens IF redan kl 11:00 och båda matcher sänds på Livearena.com

I Karlstad fick Färjestad BK se sig besegrade av Linköpings HC med 2-1. Precis som i Göteborg var även det en tajt match där två spelskickliga lag där man följdes åt genom två perioder innan Linköpings Jonathan Eigel till slut, sent i den tredje perioden, kunde avgöra genom att överlista Jakob Hellsten i målet och fastställa slutresultatet 1-2.

Härnäst väntar Almtuna IS för Färjestad BK medan Linköpings HC matchar mot Modo Hockey under lördagen.

Övriga målskyttar Färjestad BK – Linköpings HC:
0-1 Jacob Sundberg
1-1 Fabian Zetterlund

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.