U16SM: Leksand tog tung seger i Frölundaborg

0

Kvartsfinalerna i U16SM  är i full gång och åtta lag som är uppdelade på två spelorter ska bli fyra inför JSM som drar igång på skärtorsdagen nästa vecka.

Leksand inledde matchen bäst där man i stort sett omgående pressade tillbaka ett Frölunda som inte alls kom upp i normal standard. Man styrde spelet i perioden och tog även helt rättvist ledningen efter 11 minuters spel genom Dennis Finn-Olsson medan Frölunda hade en man mindre på isen och trots att Frölunda kvitterade relativt omgående genom Marcus Engelsen behöll Leksand initiativet hittills i matchen.

Perioden hann knappt börja innan Leksand på nytt tog ledningen med 1-2 genom Erik Aterius och det syntes att Frölunda blev frustrerade men man kom tillbaka starkt i mitten av perioden där man både kvitterade på nytt och tog ledningen för första gången i matchen. Detta efter att man tilldömts straff som iskallt lades av Philip Ekberg men Leksands replik kom omgående genom Rickard Hugg med bara tre minuter kvar av perioden.

Frölunda försökte komma tillbaka i den tredje perioden men Leksand var för starka den här gången som innan perioden var över hann göra ytterligare två mål genom Emil Lind, 3-4, och Rickard Hugg. 3-5, som noterades för sitt andra mål i matchen och sjätte mål totalt hittills i U16SM.

I samband med segern ser Leksands förutsättningar för vidare avancemang till U16SM helgen riktigt bra ut som imorgon möter Luleå Hockey och det krävs ett mindre mirakel om Frölunda, som spelar sista matchen i poolspelet mot ettan Djurgården, ska ta sig till U16SM helgen då vinst krävs medan Leksand ska förlora sin match mot Luleå.

Matcherna startar kl 11:00 respektive 14:00 och sänds på Livearena.com

Övriga resultat U16SM Lördag:
Djurgårdens IF – Luleå Hockey: 6-3
Färjestad BK – Almtuna IS: 4-3
Modo Hockey – Linköpings HC: 7-3

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.