U16SM: Djurgårdens Hockey inledde med seger i Göteborg

0

Kvartsfinalerna i U16SM  är i full gång och åtta lag som är uppdelade på två spelorter ska bli fyra inför JSM som drar igång på skärtorsdagen nästa vecka.

I Göteborg inledde Djurgården poolspelet med 7-4 seger mot Leksand men segern satt långt inne. Trots att man var laget som tog ledningen  i den första perioden kom Leksand tillbaka gång på gång och efter en spelad period var det fördel Leksand efter att man kvitterat till 1-1 innan man tog ledningen för första gången i matchen med 1-2 genom Rickard Hugg. Trots en kvittering av Djurgården gick man till pausvila i ledning med 2-3 efter mål av Axel Bergqvist.

Den andra perioden blev likt period ett en målrik historia och återigen följdes lagen åt till 4-4 innan Djurgården för andra gången i matchen tog ledningen sedan Gustav Klingström efter bara 1:11 tryckt in 5-4 pucken bakom Charlie Olsson i Leksandskassen. Leksand orkade sedan inte komma tillbaka utan Stockholmarna fick en relativt enkel resa resten av perioden som slutade 7-4 till Djurgården.

Övriga Målskyttar Djurgårdens IF – Leksands IF:
1-0 Gustav Klingström
1-1 Dennis Finn-Olsson
2-2 Philip Björkman
3-3 Emil Svartbro
3-4 Rickard Hugg
4-4 Charlie Hoffman
5-4 Gustav Klingström
6-4 Emil Svartbro
7-4 William Wiá

Härnäst väntar match för värdlaget Frölunda som tar emot Luleå HF. Matchen startar 19:00 och sänds på Livearena.com

I Karlstad skaffade sig Modo Hockey fördel när man besegrade Almtuna IS med 4-2. Men segern satt långt inne då Almtuna som, trots ett 3-1 underläge, kom tillbaka och gjorde match där man bland annat lyfte ut målvakten Elias Olofsson för att få till en kvittering och ta matchen till övertid men Modos Tobias Åhlström ville annat när han plcerade 4-2 pucken i den öppna målburen.

Övriga målskyttar Modo Hockey – Almtuna IS:
1-0 Carl Westberg
1-1 Albin Säteri
2-1 Max Tjernström
3-1 Oscar Pettersson
3-2 Karl Markström

Nästa match kl 19:00 står mellan värdlaget Färjestad BK och Linköpings HC. Matchen sänds på Livearena.com

Följ oss på sociala medier:
Twitter: Pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.