U16 SM: ”Det är slutspelsskägg såklart” – Philip Ekberg

0

Frölunda U16 är i samband med lördagens 3-1 seger mot AIK klara för vidare avancemang i U16 SM. Det var en fartfylld och rolig match med två bra lag som verkligen ville spela glad anfallshockey.

Trots att Frölunda inledde något knackigt, mycket tack vare två raka numerära underlägen i inledningen av den första perioden var det aldrig någon riktig fara. Man växte så småningom in i matchen, mycket tack vare en stark, aktiv box men kanske framför allt pga. målvakten Arvid Söderblom som höll indianerna kvar i matchen. Man hittade till slut rytmen i sitt spel och med detta kom även målen.

Kamp 2

Foto: Kalle Miketinac i kamp med en AIK spelare. Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Store Philip Ekberg visade prov på teknisk skicklighet när hanstal pucken från AIK back och gjorde 1-0 med fem minuter kvar att spela och även om man hade bud på fler mål i den första perioden stannade resultatet vid 1-0 inför den andra perioden. – AIK backen hade inte riktigt koll på var han hade pucken så jag lyckades slita åt mig den och sen var det bara att hänga dit den, Philip Ekberg om 1-0 målet.

Spelmässigt blev den andra perioden jämnare spelmässigt, mycket pga. en viss temposänkning som öppnade för stockholmarna men det var Frölunda som satte sina chanser när Albert Nyblom gjorde periodens enda mål som innebar 2-0 till hemmalaget.

AIK kom tillbaka i den tredje perioden och lyckades skapa nerv i samma stund man reducerade till 2-1 efter mål av Filip Lindblom och AIK kändes på gång men återigen stod Arvid Söderblom för en riktigt bra insats i Frölundakassen som stoppade det mesta 08:orna hade att komma med. AIK tog en timeout med två minuter kvar att spela och lyfte målvakten Tobias Elvesjö i samma veva för att gå för kvitteringen med en man mer på isen. Men Frölunda hade bestämt sig, man skulle bara vinna och den kvicke Elias Stendahl som snappade upp pucken på pass från Calle Ehrnberg fastställde slutresultatet 3-1 i öppet mål med en minut kvar att spela.

3-1 segern innebar, trots att Frölunda har en match kvar att spela, att man nu är klara för kvarstsfinal som avgörs om två veckor på en just nu okänd spelort.

Vi fick ett snack med 1-0 skytten Philip Ekberg efter matchen som säger såhär om matchen och varför flera spelare i laget målat sig i ansiktet:
– Vi jobbade på hela matchen. Vi var starka och vek aldrig ner oss. Vi kämpade verkligen idag.

Philip Ekberg 61

Foto: 1-0 skytten Philip Ekberg med slutspelsmustasch. Fotograf: MaddeG, Pucksnack.com

Avslutningsvis måste jag fråga, många av er har målat er i ansiktet, varför då? – Det är slutspelsskägget såklart, skrattar Philip innan han går och möter sina lagkamrater för att fira segern och avancemanget.

Även tränaren Tobias Johansson var nöjd med dagens match som innebar vidare avancemang i U16 SM:
– Det var en kopiöst skön seger, det innebär att vi är topp 8 i Sverige. Jag sa det till grabbarna nu, vi pratar ofta om att spela offensivt och att diktera villkoren på isen och det tycker jag att vi gjorde idag. Vi kom ut lite i brygga, AIK gjorde en bra match där vi fick spela 60 minuter på ett annorlunda sätt där vi fick spela ett försvarsspel med total puckkontroll i utsatta lägen så jag är stolt över hur vi genomför den då alla visste om matchens värde. Jag är ruskigt nöjd över denna segern.

Nu väntar match mot Almtuna på söndag som även dom är klara för vidare avancemang men det är gruppseger som gäller nu va?
– Ja absolut, vi går för gruppsegern, det påverkar ju var vi hamnar i nästa runda och vilket motstånd vi får.

Matchen mot Almtuna IS startar kl 14:00 och sänds på Livearena.com

Bildspelet från matchen kommer upp under söndagen och länk finner ni både på vår fanpage på Facebook och på vår officiella twitter.

Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

 

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.