U16 SM: Tajt kamp i Scandinavium gav indianerna två poäng

0

Det är den tiden på året vi alla gått och längtat efter. SLUTSPEL!! SHL startade igår med två heta matcher och idag drog U16 SM igång med gruppspelet inför det stundande JSM som i år avgörs i Nyköping påskhelgen.

[Göteborg] Det var en minst sagt svängig match i Scandinavium där Frölunda, trots att man tog ledningen efter mål av Samuel Fagemo i den första perioden, fick se motståndarna Hanhals IF både kvittera och ta ledningen efter ett självmål som ställde göteborgarna. Trots att man var laget som förde spelet och matchen med hög skridskoåkning saknades en viss skärpa i passningsspelet vilket Hanhals utnyttjade som spelade en kontringshockey där man lyckades skapa en hel del farliga chanser i indianernas zon. Men Arvid Söderblom i Frölundakassen stod emot det mesta gästerna hade att komma med i den tredje perioden.

Samuel Fagemo

Foto: Tvåmålsskytten Samuel Fagemo, (längst fram), ser fram emot fortsättningen. Fotograf: ChrilleW, Pucksnack.com

En sen kvittering tog matchen till övertid där Frölunda genom Samuel Fagemo kunde avgöra genom att göra 3-2 och spela hem två viktiga poäng i kampen om gruppsegern och vidare avancemang. – Det var en tuff match men jag tycker vi var bättre än dom hela matchen, säger tvåmålsskytten Samuel Fagemo efter matchen. Om det avgörande 3-2 målet säger Samuel samtidigt som han skrattar till, – Ja herregud, jag bara sköt.

Övriga målskyttar: 1-1 Carl Månsson, 1-2 Simon Ternbom, 2-2 Calle Ehrnberg.

Frölundas tränare Tobias Johansson var nöjd med segern men samtidigt mindre nöjd med andra delar i spelet.
– Vi var det bättre sett över 63-64 minuter, de stod emot bra men vi förde spelet. De gör två mål på två misstag genom att vi inte är tillräckligt beslutsamma i vårt anfallsspel.

Hur menar du då? – De ger oss ytor som de vill ha oss i och vi svalde det betet men med tanke på vilken match detta är, historiken mellan Frölunda och Hanhals är jag stolt över hur vi hanterar matchen samt att vi kommer härifrån med ett W. Det är det enda som räknas i slutspel.

Om Hanhals 1-2 mål som var ett självmål där pass skulle gå mellan back-back men lästes fel och snöpligt gled in i målet säger Tobias,
– Jag blev mest frustrerad över att vi spelade fast oss i egen zon, vi pratade innan matchen om att vi skulle ha tålamod hela vägen så jag försökte behålla lugnet och självmål är surt!

Imorgon väntar ett storstadsmöte när Frölunda ställs mot AIK. Hanhals ställs mot Almtuna IS i dagens andra match.
– Kan vi ta med oss spelet, tålamodet och addera lite mer beslutsamhet och attack så har segertåget börjat rulla ordentligt, avslutar Tobias innan han packar ihop och försvinner iväg i Scandinaviums innandömen.

Matchen mellan Frölunda HC och AIK IF startar 17:00 i Scandinavium. Kl 14:00 möter Almtuna IS Hanhals IF. Även den matchen spelas i Scandinavium. Kan du inte vara på plats sänds matcherna i vanlig ordning på Livearena.com

Se vårt bildspel från matchen på vår FOTOSIDA. Fotosidan uppdateras löpande så kika in där fler gånger. Vill ni ta del av originalen för eget bruk eller kanske få en bild uppladdad på Eliteprospets.com? hör av er: redaktionen@pucksnack.com

Christian Wahlgren (@Wahlgren_80)

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.