Junior-VM 2015: Slovakien knep bronset efter sömnig match

0

Det var dags för den näst sista matchen i årets Junior-VM och på varsin sida om rödlinjen stod Sverige och Slovakien som båda skulle göra upp om bronset. Det visade sig bli en jämn kamp över 60 minuter där individuella misstag och målvaktsspelet blev direkt avgörande för var bronset skulle hamna.

Nervositeten och gårdagens match satt fortfarande kvar i killarnas skallar vilket även speglade inledningen av perioden där man bjöd in Slovakien i matchen pga. två misstag i kommunikation back-forward som resulterade i ett tidigt 2-0 underläge. Men en taktisk time-out av förbundskaptenen Rikard Grönborg gav Juniorkronorna chansen att studsa tillbaka och som man gjorde det. William Nylander som likt många av de svenska spelarna underpresterade i går mot Ryssland klev fram när det behövdes som mest och på pass från … sköt han in 2-1 pucken bakom en överspelad Godla i den slovakiska kassen.

Man fortsatte växa in i matchen, mycket tack vare ett fem-mot-tre överläge i över en minut och även om powerplayet förblev mållöst kom utdelningen tre minuter från pausvila sedan Christoffer Ehn spelat fram Jens Lööke som bara behövde styra in kvitteringen vid Godlas bortre stolpe.

Bättre Fokus men mycket fanns att önska.

Den andra perioden förblev mållös och även om man var nära att bjuda på ytterligare ett mål i inledningen av den andra perioden kändes man som det bättre laget. Man utmanade Slovakien och till skillnad från den första periodens första tio minuter jobbade man klart situationerna i egen zon och kommunicerade bättre vilket inte skapade särskilt många farligheter framför Linus Söderström annat än i slutminuten där Slovakien sånär lyckades ta ledningen på nytt men pucken gick precis utanför.

Man vaknade för sent!

Den tredje perioden kändes avslagen, Sverige verkade ha gett upp, de spelare som skulle leda laget, ett svagt målvaktsspel, individuella misstag och en korkad utvisning av Sveriges Julius Bergman i slutsekunderna av den andra perioden straffade sig tidigt i den tredje akten när Slovakiens Pavol Skalicky med ett distinkt skott skött in 3-2 bakom Söderström i Sveriges mål. Ett mål som länge såg ut av bli matchavgörande och även om Sverige som valde att plocka målvakten med 2,5 minut kvar, hade sina chanser att kvittera, lyckades Martin Reway med en läcker lobb över Robert Hägg spela fram Patrik Koys som bara behövde lägga in pucken i en tom målbur.

Klicka här för komplett statistik

Christian Wahlgren

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

 

39 åring från Göteborg som uttrycker min kärlek till ishockey genom Pucksnack.com och Instagram och Twitter. Tveka inte på att kommentera eller skicka ett mail om ni har några frågor!

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.