Junior-VM 2015: Efraim Larsson’s All Star-lag och MVP!

0

Vid varje Junior-VM’s slut så röstar media fram ett All Star-lag samt en MVP samtidigt som IIHF väljer fram bästa målvakt, back och forward. Nu så här när bara några timmar återstår utav detta JVM tänkte jag sätta mig ned och presentera mina val kring dessa utnämningar.

 

Mitt All Star-lag

Jag börjar med All Star-laget som jag tycker är riktigt svårt att välja i år. I fjol kändes nästan samtliga val helt korrekta på förhand, och jag satte väl dit 5 av 6 om jag inte minns helt fel.

Målvakt |  #30 Denis Godla (SVK)
– Har visat sig från sin klart bästa sida i turneringen och är en oerhört stor anledning till att man i kväll har chans på bronsmedaljen!

Back |  #8 Gustav Forsling (SWE)
– Har en bössa som inte går av för hackor och har bidragit mycket offensivt för Sverige. Poängbästa back i turneringen och åtta i poängligan inför kvällens matcher.

Back |  #4 Ziyat Paigin (RUS)
– En back man inte direkt hört jättemycket av, men en jätte som varit stabil i defensiven och bidrog med matchavgörande 2-0 mot Sverige i semifinalen.

Forward |  #27 Oliver Bjørkstrand (DEN)
– Utan tvivel en stor anledning (tillsammans med målvakt Georg Sørensen) till Danmarks riktiga succé i turneringen. 4 mål och 1 assist och j*vlar bara körde!

Forward |  #26 Curtis Lazar (CAN)
– Lagkapten som varit en utav många bidragande faktorer till Kanadas framgång i turneringen. Bär laget på sina axlar både på och utanför isen!

Forward |  #17 Connor McDavid (CAN)
– Måste faktiskt välja McDavid före både Petan och Reinhart då han ligger bakom många utav de viktiga målen i slutet på turneringen och trots allt växt ju längre turneringen har gått.

 

Bubblare

Finns såklart många på alla platser som kan sno en plats här. På målvaktsfronten så skulle jag faktiskt inte bil förvånad om kanadensiske Zach Fucale blir utnämnd till All Star-laget utav media, men jag tror (och hoppas) att Denis Godla får utnämningen som bäste målvakten; för det är han värd! Men å andra sidan minns ni ju kanske hur hela Air Canada Centre hyllade den gode målvakten efter semifinalen i går, så visst är han omtyckt!
Ryske Igor Shestyorkin ska nog nämnas här också. Finska Ville Husso hade varit en kandidat med en bättre match mot Sverige, tyvärr.

På backplats så känns Gustav Forsling helt bombsäker, men vem vet. Paigin kan definitivt bytas ut mot både Shea Theodore eller Josh Morrissey. Men just i skrivande stund så slår det mig att amerikanske Anthony DeAngelo mycket väl kan få en hel del röster, han också. Det får bli min stora bubblare.

Forwards, ja vad ska man säga? Hade vi fått välja två kedjor så tror jag nästan att vi skulle kunna köra rent på Kanadas två första kedjor. Jag tror garanterat att vi åtminstone får se minst två kanadicker i All Star-laget och egentligen är det bara att välja och vraka där dock Max Domi, Sam Reinhart och Nic Petan känns hetast som bubblare.
Jag skulle kunna tänka mig att William Nylander får en hel del röster också, från Torontojournalister om inte annat. Han har gjort en bra turnering och visst var han inte ensam om att inte komma upp i nivå i semifinalen mot Ryssland.

 

Mina Best Player Awards

Målvakt |  #30 Denis Godla (SVK)

Back |  #8 Gustav Forsling (SWE)

Forward |  #26 Curtis Lazar (CAN)

Jag är tråkig och väljer tre lirare som är med i All Star-laget, men som sagt så har jag en känsla av att Fucale väljs ut i All Star-laget och Godla istället utnämns av IIHF (inte för att det ena tar ut det andra, men ja). Forsling känns som sagt klockren och Curtis Lazar mycket p.g.a hans ledarroll och hur han visar vägen!

 

I pausen mellan finalens första och andra period skall journalisternas röster vara inlämnade och alla utnämningar presenteras såklart i samband med medaljceremonin efter finalens slutsignal.

Häng med på twitter, där hänger jag hela kvällen och natten!

Mvh

Efraim Larsson

(@Pucksnack, @EfraimLarsson)

Liknande inlägg

2

Ingen kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.