Junior-VM 2015:Målvakten Godla hjälte när Slovakien gick till semifinal

1

Ett storebror-lillebror möte mellan Tjeckien och Slovakien där det stod mycket på spel, speciellt för ”storebror” Tjeckien.Tjeckien har inte övertygat tidigare i turneringen, utan det var först i sista matchen i gruppspelet som man fick igång målgörandet och tog sig upp till andra plats i gruppen.

Det är en trevande inledningen på matchen med mycket spel fram och tillbaka men inte några direkt farliga chanser för något av lagen, inte förrän Slovakien har en puck dansande på mållinjen när det återstår ca 4 minuter. Det blir videogranskning men inget mål. Tjeckiens anfall är tyngre men Slovakien har snabbare omställningar och åker in sina anfall. Det är också det som leder till Slovakiens mål, det är en puck som oturligt studsar via David Pastrnaks klubba och in i mål, detta mål videogranskas också och denna gång är det mål. Slovakien går till periodvila med 1-0 i ryggen.

Andra perioden blir mållös men inte händelselös
Tjeckien får chans att kvittera i boxplay i början av andra perioden när Ondrej Kase kommer i friläge men Slovakiens målvakt Denis Godla följer med bra och räddar med benskyddet. Båda lagen har bra chanser bland annat har Tjeckien två powerplay men Slovakien spelar ett uppoffrande boxplay med en en målvakt som tar allt och lite till. Slovakien står också upp bra på blå och trycker ner Tjeckerna i hörnen.

Slovakiens målvakt Denis Godlar var omutlig
Tredje perioden är det tuta och kör från båda håll vilket öppnar upp för farliga lägen från båda håll. När Slovakien sedan drar på sig en utvisning får Tjeckien chansen att kvittera. Då passar Slovakien på att kvittera i friläge i boxplay men inget mål denna gång heller. Tjeckien har flera chanser i powerplay bland annat har David Pastrnak ett friläge men återigen är Slovakiens målvakt Godla helt omutlig och släpper inga puckar förbi sig. Tjeckien ligger på för kvittering och blottar sig därmed och det utnyttjar Slovakien genom att göra 2-0 och det är Luleåspelaren Chelarik som gör målet. Tjeckien griper sista halmstrået och tar ut målvakten men med ett vilt krigande Slovakien kan det bara sluta på ett sätt, mål i tom bur och vinst med 3-0, målet görs av Martin Reway.

______

Ing-Marie Sundberg

Följ oss på sociala medier:
Twitter: @pucksnack 
Facebook: Pucksnack
Instagram: Pucksnack

1 kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.